Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Kaşlı; “Güzel gelişmelere katkı sağlamayı ortak vazifemiz olarak görmekteyiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Parlamento Heyeti,

Türkiye Cumhuriyeti’nin Parlamento Heyeti, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirdi. Aksaray MHP Milletvekili ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tensibi ile Bahreyn Dostluk Grubu yönetim kurulu üyesi olan Ramazan Kaşlı, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir dizi resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Türkiye ve Bahreyn arasındaki bölgesel gelişmeler ve ülkeler arası güçlü iş birliği gibi birçok alanda değerlendirmede bulunuldu.

Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın da içerisinde bulunduğu ziyaret heyeti; Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmed Al Musalam, Bahreyn Şura Meclisi Başkanı Ali bin Saleh Al Saleh, T.C. Manama Büyükelçisi Esin Çakıl, Bahreyn Kralı Hamad bin Isa Al Khalifa, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Salman bin Hamad Al Khalifa’yı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise BAE Federal Ulusal Konseyi Başkanı Saqr Ghobash,  Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan ve T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer’i ziyaret edildi.

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti hakkında açıklamada bulunana Milletvekili Ramazan Kaşlı; “Bilgiyi, güce ve güvene dönüştüren, ülkemizin en büyük savunma kuruluşu olan ASELSAN’nın UAE Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bölgemizdeki huzursuzluğun sonlandırılması için acil olarak adil bir barış sağlanarak Filistin halkının haklarının korunması ve bu koşulların sağlanamaması halinde ise savaşın bölge ülkeleri başta olmak üzere yayılma potansiyelinin olduğunu vurguladık. Liderimizin de söylediği gibi Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Filistin’in hakkının ve hukukunun korunduğu bir çözümü ortaya koymamız gerektiğini vurguladık. Derin tarihi, kültürel ve inançlara dayalı dostluğumuz bulunan BAE ile her alanda mevcut olan güzel gelişmelere parlamentolarımız aracılığıyla katkı sağlamayı ortak vazifemiz olarak görmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz