Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Kaşlı; Gazilerimiz, İstiklal muhafızları, İstikbal müjdecileridir

19 Eylül Gaziler gününe

19 Eylül Gaziler gününe yönelik Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ramazan Kaşlı mesaj yayınladı.
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanının verilişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Milletvekili Ramazan Kaşlı, Gaziler gününün Türk milletinin maddi ve manevi varlığına yönelik ayrıcalıklı bir yer olduğunu belirtti.
Milletvekili Kaşlı; 19 Eylül Gaziler günü mesajına yönelik; , ‘Bugün çok anlamlı bir günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz” şeklinde cümlelerine başladı.
“Gazilik, Şahadeti Göze Almış, Dünyaya Nam Salmış Unvandır”
Gazilik unvanının önemine ve ayrıcalığına dikkat çeken Milletvekili Kaşlı; “Gazilik, şahadeti göze almış, hayatını hiçe saymış, haysiyetli duruşuyla dünyaya nam salmış adam gibi adam olanların unvanıdır” dedi.
“Gazilerimiz, İstiklal Muhafızları, İstikbal Müjdecileridir”
Gazilerin göz kamaştırıcı fedakârlıklarının hatırlatılmasının milli bir sorumluluk olduğunu ifaden Milletvekili Kaşlı; “Kolunu verse de vatanını vermeyen, bacağını kaybetse de bayrağını kaybetmeyen, bir gözünden olsa da haine ve zalime boyun eğmeyen gazilerimiz; istiklal muhafızları, istikbal müjdecileridir. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir. Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek herkesin en temel sorumlulukları arasındadır” ifadeni kullandı.
“Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Milletimizin Asırlarca Ayakta Durmasının Yegâne Dayanakları”
Şehit ve gazilerinde asırlarca verdikleri mücadelenin önemine burgu yapan Milletvekili Kaşlı; “Unutulmasın ki, şehit ve gazilerimizin mücadeleleri olmasaydı, onların iman dolu göğüsleri milli heyecanla çarpıp kanlı ve vahşi emellere dayanmasaydı felaketlerin büyüyen girdabı her değerimizi, her mirasımızı acıklı şekilde yutacak ve yok edecektir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegâne dayanakları ve ikamesi olmayan güçleridir” dedi.
Milletvekili Kaşlı sözlerinin sonunda ise; “Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu uğurda can vermiş tüm vatan kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı bir ömür, halen tedavi altında bulunan gazilerimize ise acil şifalar temenni ediyorum” dedi

Haber: Fatma Altınok