Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Aydoğdu’dan Türk siyasetine yönelik dikkat çeken açıklama

AK Parti Aksaray Milletvekili

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, katılım sağladığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aydoğdu, Türkiye’de çok partili siyasi dönemler boyunca siyasi bir merkez inşa edilemediğini belirtti.

Milletvekili Aydoğdu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, konuşmasında Türkiye’nin siyasetin merkezin sağı veya solu olarak tanımlanabilecek bir siyasi merkez oluşturamadığını ve bu durumun demokrasi tarihinde büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. “Demokrasi tarihimiz boyunca sorunumuz biraz da bu, bu tür görüşmelerde anlık düzenlemeler yapıp sorunları görmezden gelmemeliyiz. Bu tür güzel gelişmeler, Türkiye’nin devasa sorunlarını daha konuşulabilir kılmalı.” dedi.

Türk milletinin bölünmesini siyasetin konusunu yapamayız diyen Aydoğdu, “Türkiye siyasetinin bir merkezi yok ve 70-80 yıllık dönemde temel problemimiz, herkesin üzerinde anlaştığı asgari müştereklerden sonra siyaset yapılması gerektiğidir. Demokrasinin temel şartı birlik içerisinde bir millet olmak ve kuruluş ilkeleri temel işleyiş prensiplerinden herkesin anlaştığı bir devlet olmaktır. Anayasanın başlangıç ilkeleri dediğimiz konularda tereddütlerimiz olunca siyaset yapamayız. Demokrasi, bütün unsurlar konusunda, temeller konusunda anlaştıktan sonra olur. Aksi halde Türk milletinin bölünmesini siyasetin konusu yapamayız.” diye konuştu.

Aydoğdu’nun açıklamaları, Türkiye’de siyasi diyalog ve uzlaşmanın önemini bir kez daha gündeme getirdi. Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmenin, siyasi farklılıkların üstesinden gelinmesi ve ülkenin önemli meselelerinin çözülmesi açısından yeni bir döneme işaret etmesi umut ediliyor.

Avni Kuru