Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Altınsoy; Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Aksaray Memur-Sen bayramlaşma programına

Aksaray Memur-Sen bayramlaşma programına katılan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy; Cumhurbaşkanımız en düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkarılması sözü ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak için önümüzdeki hafta mecliste yoğun bir mesai harcayacaklarını belirterek hükümet olarak memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedi.                              Aksaray Memur-Sen bayramlaşma programı düzenledi.Memur-Sen Aksaray İl Temsilciliğinde, Memur-Sen Aksaray İl Temsilcisi Murat GÖRMEZ, Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin ALTINSOY ve Ak Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer GÜR ile Memur-Sen e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile üyelerinin katılımlarıyla Kurban Bayramı’nın 4. gününde bayramlaşma programı düzenlendi.
Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin ALTINSOY ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat GÖRMEZ bayramlaşma programına katılan şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyeleri ile bayramlaşarak, tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı.
Memur-Sen İl Temsilcisi Murat GÖRMEZ yaptığı konuşmada Memur-Sen camiasının bayramını kutlayarak şunları söyledi:
“Milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda bayramlaşma programımıza katılan Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin ALTINSOY, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer GÜR, Memur-Sen Şube Başkanlarının, Memur-Sen konfederasyonuna bağlı tüm sendika üyelerimizin, Aksaraylı hemşerilerimizin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum. Sağlık sıhhat içerisinde inşallah nice bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum. Tabii sendikacılık boyutuyla baktığımızda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Pandemi süreci, savaş ve ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremleri sonrasında ortaya çıkan ekonomik tablo gerçekten kamu çalışanları açısından sıkıntılı bir süreç ortaya çıkarmıştır ama en büyük tesellimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Temmuz ayında yapılacak düzenlemelerle memur maaşlarının en az 22 bin TL’ye çıkarılacak olmasını açıklamasıdır. Memur maaşlarının 22 bin TL olması memur ve emeklilerimizi rahatlatacak olmakla birlikte özellikle son iki haftadır dolar ve döviz kurlarında meydana gelen artışlarla beraber yapılacak olan zamın yüzde 30’luk kısmı şimdiden erimiş oldu. Onun için biz Memur-Sen olarak hep şunu söylüyoruz: “Memur, emekçi ve çalışanlar için maaş artışından daha önemli olan fiyat istikrarıdır. Fiyatlardaki artışın önlenmesidir. Enflasyonun önlenmesidir. Çünkü 6 aylık periyotlar içerisinde baktığınızda aldığımız zam daha ilk 2 ayda eriyor ve ev kiralarının 10 bin lira civarına çıktığını da düşünürsek geri kalan 4 ayda memur gerçekten ciddi manada zorlanıyor bu nedenle ekonomik düzenlemenin çok önemli olduğuna inanıyor ve en düşük memur maaşına 22 bin liraya çıkarıldıktan sonra % 6 lık toplu sözleşme zammının ve enflasyon farkının verilmesini istiyoruz. İnşallah milletimiz ve memurlarımız adına güzel günler umut ediyoruz. Ben bu duygu ve düşünceler ile beraber tekrar tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor ve Allah sağlık, sıhhat içerisinde nice bayramlara ulaştırsın diyorum”
Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin ALTINSOY burada yaptığı konuşmada; Memur-Sen camiası, Aksaraylı hemşerilerimizin ve tüm İslam Coğrafyasının bayramını kutlayarak şunları söyledi:
“14 Mayıs seçimleri ülkemizin kader seçimlerinden birisiydi. Seçimin ikinci tura kalması milletimizin feraseti sayesinde 28 Mayısta Cumhur ittifakının zaferiyle sonuçlanmıştır. Seçimlerde sandığa sahip çıkarak oyunu kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aksaray bir tarım, turizm ve sanayi şehri olarak büyümeye devam etmektedir. Eğitimden salığa, tarıma, ulaşıma birçok alanda hizmetler yaptık yapmaya devam edeceğiz. Sağlıkta dev adımlar atılmış olup Aksaray Üniversitesine bağlı tıp fakültesi ve diş hekimliği bölümlerinin açılması ve eğitim araştırma hastanesinin kurulmasını sağladık. Tarımda ürün çeşitliliği politikası uygulamaya devam edeceğiz. Eğitimde okullarımızın fiziki yapılarını yeniledik. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte Aksaray’ımızın eğitimine büyük bir önem vereceğiz. Seçimlerden önce Sayın Cumhurbaşkanımızın en düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkarılması sözü ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak için önümüzdeki hafta mecliste yoğun bir mesai harcayacaklarını belirterek hükümet olarak memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Kurban Bayramı’nın Aksaraylı hemşerilerimizin, milletimizin ve Tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum dedi. Haber; Fatma Altınok