Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Altınsoy, Fizik Tedavi Hastanesi kurulacak!

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ALTINSOY’DAN AKSARAY’A MÜJDE:
Fizik Tedavi Hastanesi kurulacak!
İl Özel İdaresi’nin daha önce yapmış olduğu termal oteli Fizik Tedavi Hastanesi olarak hizmete açmak için girişimlerde bulunduklarını ifade eden AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, bayramdan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından incelemelerin yapılacağını ve bu hastanenin kurulmasının hem sağlık hem de turizm alanında Aksaray’a büyük katkı sağlayacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Aksaray’a Fizik Tedavi Hastanesi kurulması yönünde bir hayali olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirmenin o zaman nasip olmadığını ifade eden AK Parti Aksaray Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınsoy, bu hayali yönünde yeni gelişmeler olduğunu ve hayalini milletvekilliği döneminde gerçekleştirmenin nasip olduğunu söyledi. Altınsoy açıklamasında, “Aksaray, tarım ve sanayi alanında gelişmesini hızlı bir şekilde sürdürüyor. 7-8 ay önce Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu, il başkanımız, belediye başkanlarımızla yapmış olduğumuz istişare toplantısında Aksaray’ın turizm ayağının da harekete geçirilmesi noktasında fikir birliğine vardık. Valimiz başkanlığında bu konuda birkaç toplantıda yapıldı. İl başkanlığı döneminde çok karşılaştığım bir sorun vardı. Bizim fizik tedaviye ihtiyacı olan hastalarımızın Bor Fizik Tedavi Hastanesi’ne sevki oluyor. Fizik Tedavi Hastanesi’nde de yatışlar uzun süreli olduğu için yer bulmak zor oluyor. Termal sudan da faydalanarak bir Fizik Tedavi Hastanesi kurulmasını istiyordum. İl başkanlığım döneminde pandemi, deprem girdi. O zaman nasip olmadı.” dedi.
Altınsoy sözlerinin devamında, “Ihlara tarafına bir Fizik Tedavi Hastanesi yaptıralım istiyorduk. Geçenlerde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ziyaret ettik. Kendisine bir hayalimiz olduğunu söyledik. Aksaray’a Devlet Hastanesi istiyorduk. 150 yataklıydı. Israrlarımız sonucunda 360 yatağa kadar çıkardık. Devlet hastanemizi yaptıracağız. Bunun dışında İl Özel İdaresi’nin daha önce yapmış olduğu bir termal otel vardı. Biz orayı Fizik Tedavi Hastanesi olarak düşünüyoruz. Bayramdan sonra bakanlığımızdan gelip inceleme yapılacak. Hem sağlık hem de turizm anlamında bir katkısı olacak. Yatırımı da hep beraber gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Hidayet DENİZ