Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Millet İttifakı yerel seçimlere kendi adayları giriyor

14 Mayıs 2023 tarihinde

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine Aksaray’da iyi parti çatısı altında seçime giren Millet ittifakı 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde yollarını ayırma kararı aldı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlere kendi amblem ve adaylarıyla giren millet ittifakı seçimlere hazırlıyor.

Millet İttifakı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP) Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi 14 Mayıs seçimlerinde iyi parti ile birlikte fermuar lisesine girmişti. Gerçekleşen seçimlerin ardından ise İYİ Parti’den Turan Yaldır Milletvekili olarak seçildi.

Millet İttifakı bileşenlerinden olan CHP ve iyi parti arasında yaşanan gerilimle birlikte İyi Parti ittifaktan ayrılan isim oldu.  CHP tarafından yapılan açıklamalarla birlikte diğer 5 partisi ile görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

31 Mart seçimlerine ayrı gireceğini açıklayan iyi parti teşkilatı kendi amblem ve adayıyla seçimlere hazırlanıyor.

“İyi Parti’de Tuğrul Karacaer İle Seçim Süreci Yürütülüyor”

Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti Aksaray’da belediye başkanlığı için adayını açıklayan ilk parti oldu. İYİ Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı olarak Tuğrul Karacaer’i aday gösterilmesini ardından seçim sürecine kararlı bir şekilde girildi. Karacaer, yaklaşık beş aydır seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, İYİ Parti’de Karacaer’in adaylık açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gelerek Aksaray adayını bizzat kendisi açıkladı.

“Deva Partisi Necati Coşkuner Aday Olması Kararını Aldı”

Millet İttifakı’ndan bağımsız olarak Aksaray Belediye Başkanlığı için Necati Coşkuner’i aday olarak gösterdi. Deva Partisi Necati Coşkuner ile seçimlere katılma karar alması partinin farklı bir yol izlemesi dikkat çekiyor. Daha önce Aksaray’da Selime beldesinde Belediye Başkanlığı yapan Necati Coşkuner partisinden milletvekili adayı da olmuştu.

“SAADET Partisinde Serdar Levent Şahin’in Gösterilmesi Bekleniyor”

Saadet Partisi’nde ise Aksaray’daki Belediye Başkan Adayı olarak mevcut İl Başkanı Makine Mühendisi Serdar Levent Şahin’in gösterilmesi bekleniyor. Partinin stratejik tercihi merak konusu olurken, edinilen bilgiye göre, Saadet Partisi Aksaray’da tüm ilçe ve beldelerde kendi adayları ile seçimlere hazırlanacak.

“Gelecek Partisi Genel Merkezin Yönlendirmesini Bekliyor”

Gelecek Partisi, mahalli idareler seçimlerine ilişkin stratejisini genel merkezin kararına bağlı olarak belirleyecek. İl Başkanı Gafur Yıldız, genel merkezin yönlendirmesini bekliyor.

“CHP, Aksaray Belediye Başkan Adayı Olacak İsim Merakla Bekleniyor”

Millet İttifakı’nın ana partilerinden olan CHP’de merakla bekleyiş sürüyor. CHP Aksaray teşkilatı Aksaray Merkez’de adayını henüz açıklamadı. CHP’de Aksaray’da kendi partisi ve kendi amblemiyle seçimlere hazırlanıyor. Bazı ilçelerde ise adaylar açıklandı. CHP Sultanhanı’nda İsmail Söylemez, Ortaköy’de Ramazan Balıkçı, Gülağaç’ta Buğra Demir, Güzelyurt’ta Ramazan Pala ve Eskil’de Resul Güç ile seçimlere girme kararı alırken, beldelerde ise Saratlı’da Zeki Türker, Yeşiltepe’de Tahsin Çelik, Bağlıkaya’da Ali Aydoğdu, Helvadere’de Süleyman Sevdi, Taşpınar’da İsmail Yılmaz aday olarak açıklandı. Bu adaylar açıklanırken, CHP’nin Aksaray Merkez Belediye Başkanı adayının da açıklanması merakla bekleniyor.

Millet İttifakı bileşenleri, kendi parti ve amblemleriyle seçimlere hazırlanırken seçimlerin ardından ise partililer kendi güç ve oy potansiyellerini de görme imkânı sağlanacak.

Haber: Fatma Altınok