Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’den Güçlü Kadın Dayanışması: 300 Kadınla 3 Hilal Programı!

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray teşkilatı, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “300 Kadınla 3 Hilal” adlı etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan yüzlerce kadın MHP’ye üye olarak destek verdi.
Aksaray MHP teşkilatı “300 Kadınla 3 Hilal” adlı etkinlikle 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde bir araya geldi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı programda MHP Aksaray İl Başkanı Burhanetin Karataş, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan ve MHP Aksaray Belediye Başkan adayı İrfan Çıtak da yer aldı.

Programda konuşma yapan MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, “Kadınlar; bitmeyen sevgiyi, şefkati, fedakarlığı ve üretkenliği ile ailenin ve toplumun değeridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, güçlü devletler ile yarışacak bilgili nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza eğitim, iş ve sosyal hayatta fırsat eşitliği sağlamakla mümkün olabilir. Peygamber efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifine yürekten inanan bir dinin mensupları olarak bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara çok önem vermiş, Türk kadını siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devlerinin kadınlarından daha önce söz sahibi olmuştur. Ayrıca Ulu Önderimizin dediği gibi, “Ey kahraman Türk Kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın” sözleriyle Türk kadınlarında gereken önemin verilmesini net bir şekilde ifade etmiştir.” Dedi.
“Şiddet asla tasvip edilemez diye Fidan, “Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlıkla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sözlerini hatırlatmak istiyorum. “Kadın, kadınlık vazifesinden uzaklaştığı dakikada mensup olduğu cemiyet yok olmaya başlıyor demektir.” Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendinin de ifade ettiği gibi “Kadın insandır, kadın itibardır, kadın ilahidir, kadın annedir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır.” dedi.
Programda söz alan MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ihlali imkansız bir hakkı muhafaza, aşama aşama büyüyen bir mücadele azmini müdafaa, hepsinden önemlisi insan olmaktan kaynaklanan kadınların muasır ve muazzez seviyelere taşınmasının simgelemektedir. Kadınlık onurunu, insanlık onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine ulaşmayacaktır. Kadın haklarının en tabii insan hakkı olduğu gerçeğini kabul etmeden söylenecek her söz boşluğa düşecektir. Kadınsız toplum, kadınsız aile kısacası kadınsız insan ve insanlık düşünülemeyecektir. Kadınlarımıza verdiğimiz önemin göstergesi olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray teşkilatımızın 31 Mart yerel seçimlerinde, birbirinden değerli 6 kadınımızın belediye meclisi üyesi, 1 kadınımızın da il genel meclis üyeliğinde yer almıştır. Yerel seçimler atmosferinde sokak sokak, ev ev dolaşan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Her gün 8 Mart olmalı diyerek konuşan Aksaray MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Dünya kadınlar günümüzü kutluyorum. Her günümüzün 8 Mart olması için Allah’a dua ediyorum. 23 gün kalmış değişime. Başta Kadın Kolları Başkanımız Nermin Fidan hanımefendinin önderliğinde 6 kadın belediye meclis üyesi Aksaray tarihinde ilk defa yer aldı. Bizim için her gün kadınlar günü. Başta şehit anneleri olmak üzere, sizlerin varlığının bize güç verdiğini söylemek istiyorum.” İfadelerini kullandı.
Programda konuşan Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak” Öncelikle bu salonu doldurduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü ama bizim bunu bir günle azaltmak gibi bir çabamız olmadı. Olmaması da lazım. Bugün zaten birçok aşama kaydedildi. İnşallah bundan sonraki süreçte kadınlarımızın nasıl yanında olacağımızı göstermek için kadınlarımızla birlikte hareket etmek zorundayız. Bugün listemize baktığımızda 6 tane kadın belediye meclis üyesi adayımız görüyoruz. Kadınlarımızın sorunlarını bilmek için önce kadın olmamız lazım. Hiç kimsenin bu konu hakkında yorum yapmasına gerek yok.” Dedi.
Kadınlara yönelik projelerinden söz eden Çıtak, “Bizim belediyecilikte, özellikle projeler kapsamında kadınlara yönelik kreş ve gündüz bakım evleriyle çalışan annelerimizi, ihtiyaç sahibi annelerimizi çalışma ortamına teşvik etmek için çok güzel bir ortam sağlamak istiyoruz. Bunu her mahallede uygulayıp 0-6 yaş arası çocuklarımızın güzel bir eğitim alması için çok güzel bir ortam sağlayacağız ve bu ortam sağlandıktan sonra annelerimiz ticari hayatlarına devam edecekler. Biz bu noktada çalışan ve ev hanımı annelerimizi çalışmaya teşvik etmek için yanlarında olmak istiyoruz. Bunu gelir gelmez tüm mahallelerimizde başlatacağız ve atama bekleyen vizyoner öğretmen kardeşlerimiz için de güzel bir gelir kapısı olacak. Kadına yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ekibimiz olarak kadınlarımızın yanında olmamız lazım. Kadın sığınma evleri projemizle birlikte hiçbir kadınımızı mağdur etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz