Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’de Meclis adayları listelerin açıklanacağı tarih belli oldu!

MHP’de meclis üyesi aday

MHP’de meclis üyesi aday listeleri erken açıklanıyor! Peki ne zaman?

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray’da Mahalli İdareler Genel Seçimi İçin Adaylarını Açıklıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Aksaray’da adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Parti yetkililerine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Aksaray Merkez İl Genel Meclis üyeleri ve Aksaray Belediye Meclis üyesi adayları, hafta sonu kamuoyuna duyurulacak.

Seçim kurullarına listelerin 20 Şubat 2024 tarihine kadar verilmesi gereken süreçte, MHP’nin Aksaray’daki adaylarını Cumartesi ya da Pazar günü açıklaması bekleniyor. İl Genel Meclisi adayları arasında Halil Demiray, Ferhat Bilge gibi isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.

Daha önce İl Genel Meclisi üyeliği yapan isimlerden Meriç Keskin ve Cavit Çıtak’ın tekrar aday olmayacakları öğrenildi.

Aksaray İl Genel Meclisi Merkez İl Genel Meclisi sayısının 7 olarak aynı kaldığı, Merkez Belediye Meclisi üye sayısının ise 34 artı 3 kontenjan ile birlikte 37’ye yükseltildiği kaydedildi. MHP, Merkez Belediye Meclisi üyeliği için 82 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Kontenjanda 4 Belediye Meclisi üyesi adaylığı ile asil listesinde 33 olmak üzere toplam 71 ismin listeye yazılması bekleniyor.

Aksaray’da gerçekleşecek seçimlerde MHP’nin adaylarının belirlenmesiyle birlikte, şehirdeki yerel yönetimde önemli değişikliklerin yaşanması öngörülüyor. Haber: Avni KURU