Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Milletvekili Kaşlı’dan İttifak İle İlgili Şok Açıklama!

31 Mart 2024 tarihinde

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Aksaray’da ittifak yapıp yapmayacağı konusu merakla bekleniyordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, yarın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyeleri ve milletvekilleri ile bir görüşme yapacağını, bu görüşmede hangi illerde ittifak yapılacağını açıklayacağını ve Bahçeli’nin açıklayacağı karar doğrultusunda Aksaray’da ittifak konusunun yarın netleşeceğini ifade etti.

Aksaray’da, Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için yoğun bir teveccüh olurken, Aksaray’da Cumhur İttifakı ortaklarının seçime birlikte mi yoksa ayrı ayrı gireceği konusu merakla bekleniyor.

Henüz ittifak konusunda net bir durumun olmadığını ifade eden MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Bugün, Liderimiz Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Bu görüşme sonrasında yarın MYK Üyeleri ile milletvekillerini toplayacak. Hangi illerde ittifak yapılacağı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bizlere açıklayacağı kararları sonrasında netleşecek.

Aksaray için ittifak yapılacak derse, biz ittifak ile yolumuza devam edeceğiz. Ama Aksaray için ittifak yapılmayacak derse, bizim sadece Merkez için 20’ye yakın aday adaylığı başvurumuz var. Bu dönem MHP’ye teveccüh çok fazla.” dedi.
İRFAN ÇITAK ADAY DEĞİL
İrfan Çıtak’ın, Merkez İlçe Başkanı olduğunu ve Mahalli idareler Seçiminde aday olacak isimlerin yönetime girmediğini ifade eden Milletvekili Ramazan Kaşlı, İrfan Çıtak’ın belediye başkanlığı için adayları olmayacağını açıkladı.

Bahçeli’nin açıklayacağı karar sonrasında seçimlere ittifak ile gidilmeyeceği konusunda bir karar alınırsa adaylarını belirlemek için gerekli çalışmaları hemen yapacaklarını ifade eden Kaşlı, “Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderleri ile de bir araya gelerek, hangi ismin aday olacağı konusunda bir karar verilecek.

Gerekli fikir alışverişlerinde bulunarak, istişareler yaparak adayımızı açıklayacağız.” şeklinde konuştu.
AHMET KOÇAŞ GİBİ İSİMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklayacağı karar neticesinde kendi logoları altında seçime girmeleri halinde yapılacak olan görüşmeler neticesinde kararlarını vereceklerini ifade eden Ramazan Kaşlı, MHP’nin Aksaray’da son derece güçlü olduğunu ve seçimleri kazanacaklarından umutlu olduklarını ifade etti.

Daha öncesinde MHP Aksaray İl Teşkilatı’nın seçimlere ittifaksız girmeyi istediklerini MHP Genel Merkezi’ne ilettikleri biliniyor. Yarın, Bahçeli’nin yapacağı açıklama neticesinde Aksaray için nasıl bir karar alınacağı ve seçimlere nasıl ve hangi adayla girileceği merakla bekleniyor. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ın, MHP’nin adayı olması için ismi ön plana çıkan isimlerden biri olduğu biliniyor.
Haber; Avni Kuru