Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısında Gelecek Vizyonunu Tartıştı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Konya’da düzenlediği Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısında, partinin gelecek vizyonunu ele aldı.

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ve Aksaray MHP teşkilatlarının katıldığı
Genişletilmiş istişare toplantısında konuşan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı; Bu toplantıların düzenlenerek bizleri böylesine onurlu ve haysiyetli bir mücadelenin çok kıymetli bir tarafı yapan, geçtiğimiz şu zorlu günlerde yönümüzü hiç düşünmeden döndüğümüz bizlerin hem ülkücü geleneğinin hem de ülkücünün yüksek iradesini temsil eden Saygıdeğer Genel Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum dedi.

MHP Milletvekili Kaşlı konuşmamasının devamında; Günümüzün Bilge Kağanı, hareketimizin önderi, Türklüğün umudu saygıdeğer Liderimizin; Partimizin Genel Sekreteri iken 1992 yılında yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin 100. Yılında Bölgesinde Lider Ülke Türkiye” hedefi 31 yılda gerçekleşmiştir.

Liderimizin öngörüsünün ve istikametindeki isabetin altını çizmemin sebebini şöyle ifa de edeceğim; Türkiye de henüz anayasa ile ilgili henüz bir görüş ortada değilken 4 Mayıs 2021 tarihinde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünde yeni anayasa” vizyonuyla 100 maddelik anayasa önerisi hazırladıklarını açıklamıştır.

Lider o gün darbeci bir özelliğe sahip ve parlamenter sistemin mantığına göre yapılmış mevcut Anayasa ile Türk Tipi Başkanlık Modeli (ki bu model 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sonrası hayatımıza girmiştir) arasında uyumsuzluğu ifade etmiş, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına 100 maddelik yeni anayasayı Cumhur İttifakının gücü ve iradesiyle yaparak başkanlık sistemini kurumsallaştırmak istemiştir. İnşallah bu vesayetçi anayasa cumhur ittifakı ile yerini sivil ve  milli bir anayasaya bırakacaktır.
Sınırdaşımız olan ülkelerle karşılaştırıldığında her alanda ülkemizin önde olduğu apaçık ortadadır dedi.

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı Sözlerine; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türk ve Türkiye Yüzyılının önü açılmış, Cumhur İttifakının milletimizden aldığı yetki ile her alanda vesayet sonlanmış 90 yıldır yapılamayanlar, özellikle savunma sanayii alanında ülkemizin kat ettiği yüksek mesafe ile 9 yılda yapılmıştır. Tüm dünya Türkiye’nin savunma sanayii alanında ki ilerlemesini gıpta ile izlemektedir.
Bölgemizde yaşamanın tek yolu güçlü olmaktır.

Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada daha güçlü hatta süper güç olmasının tek yolu da Milliyetçi Hareketin Türkiye de güçlü olmasından geçmektedir.
54 yıldır “Önce Ülkem ve Milletim” diyen, Ülkücü Hareketin Milletvekili olmaktan önce bir mensubu olarak Liderimizin izlediği politikalar sayesinde seçmenimizin içerisinde, milletimizle el ele, gönül gönüle, samimiyetimizle sahadayız. Milliyetçi Hareket Partisi temsil ettiği değerler ile aldığımız oy oranının çok çok üzerinde bir özgül ağırlığa sahiptir. Ve bu siyaseten ilkeli ve vakarlı duruş ile Türk siyasetinin 21. Yüzyılına damgasını vurmuştur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasetin üzerindeki her türlü vesayet sonlanmış sivil ve milli bir anayasa gündeme taşınmıştır. Dün Türk askeri giremez diye kendilerini avuttukları Gabar da bugün Türkiye petrol çıkarıyor, Akdeniz ve Karadeniz de kendi ürettiği Fatih sondaj gemisiyle doğalgaz rezervi arıyor.
44 günde Karabağ’ı işgalden kurtaran Türk askeri, 56 günde ancak 793 şehit vererek Diyarbakır’a girmişti. Afrin’de 2 bin 600 pkk’lı etkisizleştirilirken, Cumhur İttifakının kurulmasından bugüne 38 bin terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Özellikle Ayasofya’nın açılması ile Türkiye kendi sınırları içerisinde kendi irade beyanını tüm dünyaya duyurmuş 567 yıl önce İstanbul’u fetheden yükseliş ruhuyla bağımsızlığının Altını çizmiştir.
Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtulması 34 farklı ülkede 78 ayrı Türk şehitliği olan Türk’ün zaferi olmuş bu zafer Türk dünyasında bekanın, birliğin, dayanışmanın, kardeşliğin hudutlarını genişletmiş, Türk milletinin mesajını kararlılıkla ve kahramanca dünyaya vermiştir.

Türk asrının ve Türkiye Yüzyılının başlangıcında, 2023 yılında Cumhur İttifakının hedefi; terörle mücadelenin başarıyla sonlandırılmasına zemin hazırlamak, Türkiye Yüzyılını bütün kurum ve kurallarıyla hayata geçirmek ve ülkemizi hak ettiği zirveye taşımaktır.
O hâlde Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin siyasi etkisi ve yetkisinin devamı açısından her seçim bir öncekinden önemli, her sandık aritmetiği bir öncekinden değerlidir.

Bu sebeple Partimiz, Yerel Seçimlerde büyük bir zafer kazanmaya odaklanmıştır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisine gönlünü, ülkesine ömrünü adayan Liderimizin ilkelerini özümseyerek çalışmayı bir nimet telakki ediyoruz. Milletimize hizmeti varoluşumuzun özü olarak değerlendiriyoruz.
85 milyon Türk vatandaşımızın tamamına elimizi uzatacak, her insanımıza gönlümüzü açacağız. Merkezi Yönetimle yerel yönetimler tek ses, tek yürek olacak, 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde pekişip Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşü hızlanacaktır.

Ve sözlerime son verirken diyorum ki;
Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı varsa umut vardır, ufuk vardır, huzur vardır. İnşallah bizler hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni hakkettiği zirveye  taşıyacak, bu asra Türk’ün damgasını vuracağız.
Ne mutlu Türküm diyene diyerek sözlerine son verdi. Haber; Fatma Altınok