Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteoroloji uyardı; Zirai Don Uyarısı! Çiftçiler Dikkat!

Aksaray ve çevresinde bu gece zirai don olayı bekleniyor. Çiftçilere ve tarım sektörü temsilcilerine tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Aksaray ve çevresinde bu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde zirai don olayı beklendiğini duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle bu gece (18 Ekim 2024) itibarıyla hafif ve orta düzeyde don olaylarının meydana gelmesi öngörülüyor.

Meteoroloji, zirai don riskinin 23 Ekim 2024 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Uyarının ardından, başta çiftçiler olmak üzere tarımsal faaliyetlerle ilgilenen tüm vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Uyarı Detayları:

• Uyarı No: 62
• Uyarı Renk Kodu: Sarı
• Başlama Zamanı: 18/10/2024 – 00.00
• Bitiş Zamanı: 23/10/2024 – 09.00

Meteoroloji, zirai don olayı nedeniyle tarım ürünlerinin zarar görebileceğine dikkat çekerek, çiftçilere zirai don uyarı sistemi ve risk tahmin haritalarını takip etmeleri gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, zirai don tehlikesi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Zirai Don Sınıflandırması:

1. Hafif Don: 0 °C ila -2.2 °C
2. Orta Kuvvette Don: -2.2 °C ila -4.4 °C
3. Kuvvetli Don: -4.4 °C’den daha düşük

Konya Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bu gelişmeler ışığında çiftçilerin, don olayı ile mücadele etmek için gerekli önlemleri almalarını ve tarımsal faaliyetlerine devam ederken daha dikkatli olmalarını önerdi.