Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI DEVAM EDİYOR

aksaray Çalışma ve İşkurumu

aksaray Çalışma ve İşkurumu İl müdürlüğü tarafından dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadın,genç engelli ve eski hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları devamediyor. 

bu doğrultuda 50.000 tl’ye kadar hibe kredisindenfaydalanmak için eski hükümlü vatandaşlara İŞkur ve denetimli serbestlikmüdürlüğü iş birlikteliğinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleniyor. ayrıcakadınlara ve gençlere yönelik olarak tülüdokuma kursu ile giysi tadilatçısıkursları düzenleniyor.

kadınlar hemÖğreniyor,  hem kazanıyor

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafındandüzenlenen kurslarda kadınlar mesleki deneyimlerini ve girişimcilik yönleriniarttırırken bir taraftan da üreterek kazanıyorlar. günlük 30 tl cep harçlığıgeleneksel meslekler arasında yer alan tülü dokuma mesleğinde eğitim görecekkursiyerlere ise günlük 40 tl ödenecektir. ayrıca iş kazası ve genel sağlıksigortası İŞkur tarafından karşılanacaktır.

İstihdamda daha fazla kadın eli protokolü

bilindiği üzere istihdamda daha fazla kadın eli protokolkapsamında kadınların işgücü piyasasında daha belirgin bir şekilde yer almalarımesleki deneyimlerinin arttırılması konusunda aksaray valiliği, aksaray Çalışmave İş kurumu İl müdürlüğü, ticaret borsası ve aksaray kadın girişimi Üretimi veİşletme kooperatifi iş birlikteliğinde protokol imzalanmıştır. bu protokolvesilesi ile hedefler tek tek hayata geçiyor kadın istihdamın da 4. sırada yer alan aksaray’da kadın ve gençistihdamına yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri, meslek edindirmekursları düzenleniyor.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Biletbayisi.com, Kurban Bayramı dönemi 14-23
Sıradaki Haber Bayram tatili için uçak ve otobüs biletlerinde doluluk oranı rekor seviyede