Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mesleğime Aşığım

kendi işletmesini açan genç,

kendi işletmesini açan genç, dinamik bir bayangirişimcinin başarı öyküsünü anlatmak için kuaför hatice işletmesinin sahibihatice car’a konuk olarak işi hakkında bilgiler aldık

car; “10 yıldır bu işi yapıyorum. küçük yaştabu mesleğe atıldım. Çeşitli güzellik salonlarında çalıştıktan sonra nihayetkendi işyerimi açmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

bumesleği seçmenizdeki etken nedir?

bu işi seçmemin nedeni sektörde başarılıolabileceğimi inanmamdır. ben Özgüveni yüksek bir insanım Özgüven bir iştebaşarılı olabilmenin en önemli faktörlerinden biri olduğunu düşünüyorum. bir deişimi severek yaptığım da insanların güvenini ve beğenisini kazanacağımı mı vesektörde kendimi tanıtacağımı biliyordum. daha önce bu iş yaptığım için belli bir metin müşteri potansiyelimdevardı. bütün bu niteliklerime güvenerek kendi işletmemi açtım.

mesleğiniziseviyor musunuz?

evet, mesleğimi çok seviyorum insanlarsevmediği bir işi yapamaz zaten diye düşünüyorum. geriye dönüp baktığımda iyiki bu mesleği seçmişim diyorum. bir daha meslek seçme şansım olsa yinekuaförlüğü seçerdim. Çünkü ben mesleğime aşığım.

mesleğinizinzorlukları nelerdir?

kuaförlük gerçekten zor bir meslektir. küçükyaşta başlamam nedeniyle mesleğimin tüm zorluklarını gördüm. fakat işi misevdiğim için zorluklardan yılmadım ve 10 yıl sonra işyerimi açmanın haklıgururunu yaşıyorum.

bu işiyapmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

eğer kuaförlüğe ilgililer varsa bu mesleğimiyapmalarını tavsiye ederim. bu meslekte yetenek kadar sabır da çok önemlidir.bayanları buraya sadece saç yaptırmaya gelmiyorlar. bayanlar için kuaför salonuaynı zamanda  bir psikiyatrist gibi  rahat edebileceği,  dertlerini anlata bileceği bir yerdir.İnsanların derdine ortak olup onları bir nebze de olsa rahatlatmaya çalışıyoruz.bizim mesleğimizde müşteri memnuniyeti, güler yüz, tatlı söz, saygı ve davranışadabı önemlidir ve en önemlisi de hijyendir. Çünkü bayanlar hijyene çok dikkateder. ayrıca işimiz gereği insanlarla temas ettiğimiz için hijyen konusunaihmalkarlık sağlık problemine sebep olur. bu sebepten de hijyen çok önemlidir.

benim için yaptığım meslek hayatında önemlibir yer tutuyor işyerimin görünümü dizaynı her şeyiyle kendim ilgilendim.yaptığım işte en iyi olabilmek beni mutlu ediyor

röportaj avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Tuz Gölü, gerek Türkiye'nin yüzde
Sıradaki Haber Şifa Turizminin Yeni Merkezi: Tuz Gölü