Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mercedes-Benz Türk İhracat Liderliğini Sürdürüyor

Mercedes-Benz Türk, 2024 yılının

Mercedes-Benz Türk, 2024 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunarak, endüstrideki öncü konumunu pekiştirdi. Şirket, bu dönemde Aksaray Kamyon Fabrikası’ndan 2 bin 865 adet kamyon ve çekici, Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndan ise 769 adet otobüs ihraç etti.
Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ihracatında en çok satış yaptığı ülkeler arasında Polonya, İspanya ve İtalya yer aldı. Otobüs ihracatında ise ilk üç sırayı İspanya, Portekiz ve Fransa aldı. Bu başarı, Mercedes-Benz Türk’ün uluslararası pazardaki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.
1970 yılında Mısır’a yaptığı ilk otobüs ihracatı ve 2001 yılında Çek Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ilk kamyon ihracatının ardından, Mercedes-Benz Türk bugün gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye’nin yıldızı olmaya devam ediyor. Şirket, 2023 yılını rekorlarla kapattıktan sonra, 2024’ün ilk çeyreğinde de istikrarlı performansını sürdürdü. Bu dönemde Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’si Mercedes-Benz Türk imzası taşırken, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen her 10 otobüsten 7’si ihraç edildi.
İlk çeyrekte Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndan 27 farklı ülkeye otobüs ihracatı yapılırken, Aksaray’da üretilen kamyonlar 13 ülkede yollara çıktı. Bu geniş ihracat ağı, Mercedes-Benz Türk’ün global pazarda ne denli önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Mercedes-Benz Türk, ağır ticari araç endüstrisindeki öncülüğünü sürdürürken, aynı zamanda Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Şirketin ihracat başarısı, hem yerel hem de uluslararası alanda takdir topluyor.

Haber Merkezi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hafif ticari
Sıradaki Haber Devrilen hafif ticari araçtaki 6 kişi yaralandı