Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mercedes-Benz Türk Aksaray Ar-Ge Merkezi’nden uzun yol testinde elektrikli adım!

Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray AR-GE

Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray AR-GE Merkezi, Daimler Truck AG’nin global yol testi onayı veren tek merkezi olarak, hem konvansiyonel hem de elektrikli kamyonlar için uzun yol testlerini gerçekleştiriyor. Bu önemli merkez, 2023 yılı itibarıyla elektrikli araç testlerinde de onay veren dünya çapındaki tek merkez konumuna geldi.
Mercedes-Benz Türk’ün 2018 yılında 8,4 milyon avro yatırım ile kurduğu Aksaray AR-GE Merkezi, Daimler Truck AG’nin global ağı içerisinde stratejik bir rol oynuyor. Aksaray AR-GE Merkezi, Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’daki AR-GE merkezleriyle birlikte global “Yetkinlik Merkezi” olarak faaliyet gösteriyor. Ancak bu merkez, tüm dünyada üretilen Mercedes-Benz kamyonların uzun yol test onayı veren tek merkez olarak dikkat çekiyor.
ELEKTRİKLİ ARAÇ TESTLERİNDE BİR İLK
Aksaray AR-GE Merkezi, özellikle 2023 yılında elektrikli araçların uzun yol testi onayını veren dünya çapındaki tek merkez haline gelerek bu alanda önemli bir adım attı. Mercedes-Benz Türk Araç Testleri Grup Müdürü İmdat Şahin yaptığı açıklamada, “Aksaray AR-GE Merkezi olarak, elektrikli ve konvansiyonel kamyonlar için uzun yol testleri gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’yi küresel arenada gururla temsil ediyoruz” dedi. Şahin, Türkiye’nin farklı şehirlerinde 8 farklı klasmanda ve 30 farklı güzergâhta testler yaptıklarını da sözlerine ekledi.
DAİMLER TRUCK AG İLE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Mercedes-Benz Türk, 1967 yılından bu yana Türkiye’de ağır ticari araç sektörünün öncüsü olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, Daimler Truck AG’nin bir parçası olarak, Aksaray Kamyon Fabrikası ile dünya çapındaki üretim ve AR-GE çalışmalarında önemli bir rol üstleniyor. Bugün, Aksaray AR-GE Merkezi, yaklaşık 1.4 milyar avro yatırım hacmi ve 7.000’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor.
Aksaray AR-GE Merkezi’nin bu başarısı, Türkiye’yi küresel otomotiv sektöründe daha da ileri taşırken, Mercedes-Benz kamyonlarının yenilikçi çözümlerle uzun yol testlerini başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyor.

Haber Merkezi