Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merakla beklenen kurbanlık fiyatları belli oldu;  işte detaylar

Aksaray’da Kurban Bayramı heyecanı

Aksaray’da Kurban Bayramı heyecanı başladı. Binlerce vatandaşın merakla beklediği kurbanlık fiyatları belli oldu. Kurban Bayramı Aksaray’da için hazırlıklar başladı. Kimi vatandaşlar kurbanlık arayışında iken kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı.

16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı için vatandaşların kurbanlık arayışı başladı. Bu yıl artan et fiyatlarına paralel olarak kurbanlık fiyatları da geçen yıla göre yaklaşık iki katına çıktığı görüldü. Kurban fiyatları ile ilgili açıklama yapan Aksaray Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Kadir Eser, küçükbaş hayvanların fiyatının 15 bin ila 20 bin TL arasında, büyükbaş hayvanlarda ise hisse fiyatının 20 bin ila 25 bin TL arasında olacağını söyledi.

Öte yandan dernekler ve vakıflar henüz kurbanlık fiyatlarını açıklamadı. Ancak vekâlet yoluyla yapılan yurtiçi kesimlerde fiyatın yüzde 30 daha uygun olması bekleniyor.

Kurbanlık bağışının yoğun olduğu Afrika gibi ülkelerde etin kilogram fiyatının Türkiye’nin üçte biri kadar olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, bu ülkelerde vekâletle kesilecek kurbanlıkların Türkiye’nin yarı fiyatına denk geleceğini belirtiyor. Bu nedenle bu yıl yurtdışında vekâletle kesimlerde artış bekleniyor.

Avni Kuru