Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Aksaray Belediye Başkan adayı İrfan Çıtak, MHP’nin Memlekete Hizmet Projelerini tanıttı; İşte o projeler!

MHP Aksaray Belediye Başkan

MHP Aksaray Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi İrfan Çıtak 31 Mart seçimleri öncesinden Memlekete Hizmet  Projelerini (MHP) tanıtımı yaptı. Programı MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, Milletvekili Ramazan Kaşlı, Merkez İl  İlçe Başkanı Mevlüt Kılıç,  il genel meclisi üyesi adayları, belediye meclisi üyesi adayları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ülkü ocakları ve kadın kolları teşkilatları ile partililer katıldılar.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, merakla beklenen projelerini ‘Memlekete Hizmet Projeleri’ ana sloganı ile açıkladı. Sosyal belediyeciliğin ağırlık kazandığı projelerde, ekonomik olarak zorlanan vatandaşlara ve emeklilere destek olacak birçok proje hazırlandığı görüldü. İrfan Çıtak, projelerini açıklarken, ayırmadan ayrıştırmadan her kesime hitap edeceğini vurgulayarak, “Az laf, çok iş yapacağız!” dedi.

İŞTE İRFAN ÇITAK’IN PROJELERİ

Yeraltı Çarşısı ve Kentsel Dönüşüm Projesi (Ortak Akıl)

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi

Manevi Dokuya Uygun Modern Bedesten

Balıkçılar Çarşısı

Hasan Dağı Kongre ve Fuar Merkezi

Mahalle Kreşleri

Hayvan Oteli

Modern Hayvan Barınağı ve Hayvan Yemi Üretim Tesisi

Düğün Salonları

Aksaray’a Giriş Yollarının Düzenlenmesi

Yeni Şehir Stadyumu

Kapalı Pazar Alanı

İşçi Blokları

Çok Katlı Otopark

Yürüyen Merdiven ve Altgeçit Projesi

Üniversite Sınavında Başarılı ve İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Burs Verilmesi

Sınavlarda Derece Yapan Öğrencilere Teknolojik Destekler

Engelli Dostu Belediyecilik, Engelsiz Şehir

Aile Yaşam Merkezleri

Kadın Kooperatifleri ile Kadınlara İstihdam Sağlanması

Kent Konseyi ve Gençlik Konseyi

Sınavlara Hazırlık Kursları

Şehir Kütüphanesi

Yeşil Aksaray Projesi

İçme Suyu Projesi

Drift ve Yarış Pisti

Buz Pateni Pisti

Belediye Çalışanlarının Sosyal Haklarının İyileştirilmesi

Mobilyacılar Sitesi

Meslek Siteleri

Emekliler İçin Kira Yardımı, Bayram İkramiyesi, Su İndirimi ve Ulaşım İndirimi

Hilal Kart Projesi

EN ÇOK KOŞAN VE KONUŞULAN ADAY BİZİM ADAYIMIZ!

MHP’nin, ‘İrfan’la Olur’ diyerek yola çıktığı Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, merakla beklenen projelerini Aksaray Kültür Merkezi’nde yapılan program ile duyurdu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Aday tanıtım toplantımız, 11 Şubat’tan bugüne kadar geçen 3 haftalık sürede hala konuşuluyor. Aksaray’daki 22 yerleşim yerinde seçime giriyoruz. Gittiğimiz her yerde 55 yıllık tarihimizde görmediğimiz bir coşku, görmediğimiz bir bütünleşme, bir kenetlenme, eski yeni demeden Milliyetçi Hareket Partisi’nin inanmışlığını görüyoruz. İnşallah 5 yıl önce kıl payı kaybettiğimiz Aksaray Belediyesi’ni bu sefer kazanacağız. Ancak bu defa o tecrübemiz, daha önceki belediye yönetimi tecrübemiz, il başkanımızın, milletvekilinin belediye meclis üyeliği yapması, proje yapması, her belediye seçiminin içinde bulunması, bu tecrübemiz çok büyük bir avantajdır. Adayımızı 50 gün önce açıkladık. Geçen sürede bütün Aksaray, İrfan Çıtak Başkanı gördü ve tanıdı. Aksaray’da 50 gündür en çok koşan aday bizim adayımız. Ve en çok konuşulan aday da bizim adayımız.” şeklinde konuştu.

BELEDİYECİLİK PROJE İŞİ, PROJE MÜHENDİSLİK İŞİ, O PROJEYİ UYGULAMA EKİP İŞİ

Altı yıl önce milletvekili olduğunda “Bir ayağımız Ankara’da, bir ayağımız Aksaray’da olacak” dediğini ve bu sözünü yerine getirdiğini ifade eden Ramazan Kaşlı, “İrfan Başkanımız size Aksaray’ı ayağa kaldıracak imari ve sosyal belediyecilik alanında, şimdiye kadar olan hem teşkilatımızın hem kendi mühendisliğinin ve ekibinin tecrübesiyle, yani uzun müddet ince eleyip sık dokunmuş Aksaray’ı ayağa kaldıracak projelerin sunumunu yapacak. 20 Şubat’tan bugüne kadar da Milliyetçi Hareket Partisi’nin listeleri konuşuluyor Aksaray’da. Aksaray tarihinde listemizde bir ya da iki kadın vardı. Şimdi altı tane seçilecek arkadaşımız bugün Belediye Meclisi’ne girecek. Yani toplumun her kesiminde kabul görmüş, iş alanında, sanayide, çarşıda, organize de, iş adamı arkadaşlarımızın bu şekilde İrfan Başkan’ın listesinde yer alması çok kişi. Şimdi konuşuluyor diyor ki belediyecilik ekip işi. Belediyecilik proje işi, Proje mühendislik işi, o projeyi uygulama ekip işi.” dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’Nİ HİÇ KİMSENİN BEKLEMEDİĞİTARİHİ BİR FARKLA ALACAĞIZ!

İrfan Çıtak sabah namazını kıldıktan sonra sahaya indiğini ve gece 12:00’ye kadar çalıştığını ifade eden Ramazan Kaşlı, “17 saat çalışan, koşan, konuşulan bir adayımız var. Ben kendisini tebrik ediyorum huzurlarınızda bu performans için. Genç yaşı ve genç bir ekiple, yani inanmış bir ekiple Aksaray’ı inşallah önümüzdeki 5 yılın sonunda farklı bir Aksaray yapacak. 31 Mart’ta tarihi bir farkla, hiç kimsenin beklemediği bir farkla, Aksaray Belediyesi’ni, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazanacağına ve kazandıktan sonra da, 20 yıllık bir monotonluğu, yeni bir heyecanla, yeni bir ekiple tekrar ayağa kalkacağına samimiyetle inanıyorum.” dedi.

AKSARAY, MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KADROLARININ YÂRİ VE AŞKIDIR

Konuşmasına, İrfan Çıtak’a 1 Nisan’ın Belediye Başkanı şeklinde seslenerek başlayan MHP Aksaray il Başkanı Burhanettin Karataş, “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımıdır. Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden birisi de hiç şüphesiz yerel yönetimlerdir. Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten plan ve projelerin yapılıp uygulandığı, doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu, her türlü afete hazırlıklı, fiziki ve sosyal alt yapının, yeterli yeşil alanların, spor alanlarının ve sosyal donatıların sağlandığı, yoksulların ve dezavantajlı toplumsal kesimlerin gözetildiği, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği yaşanabilir çağdaş kent ortamının temin edilmesidir. Aksaray, Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarının yâri ve aşkıdır. Aksaray sevdalısı bu kadro bu aşka taliptir.” ifadelerini kullandı.

KADINLARA YÖNELİK PROJELER YAPILACAK

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İrfan Çıtak, Memlekete Hizmet Projeleri ana sloganı açıklanan projelerini sunum yaparak tanıttı. Çıtak, hiçbir şekilde ütopik proje hazırlamadıkların, insanları kandırmaya çalışmadıklarını ve yapabilecekleri projeleri hazırladıklarını söyleyerek, “Hamidiye, Dere ve Zincirli Mahallesi’nde altı oto park olan ve Kapalı Çarşı’sı bulunan kentsel dönüşüm yapacağız. Aksaray Belediyesi’nin oradan girilip Kurşunlu Cami’den çıkacak alt geçit yapacağız. Parkların güvenliği olacak. Hasan Dağı Kongre ve Fuar Merkezi yapacağız. Mahalle kreşleri yaparak geçinme sıkıntısı ve çalışan annelerin çocuklarının bırakabileceği ve güvenlik kamerası ile çocuklarını her an izleyebilecekleri yerler açacağız. Kadınların çalışmak için çocuklarını kreşlere güvenle bırakabilecekler.” dedi.

ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞI OLACAK!

Aksaray’a hayvan oteli yapacağını dile getiren Çıtak; “Sokak hayvanlarını seviyoruz. Şehrimiz de çok büyük bir ihtiyaçtır. Hayvan sahipleri şehir dışına çıktıklarında buraya güvenle bırakabilecek. Modern hayvan barınağı ve hayvan yemi üretim tesisi yapacağız. Şehrimize belediye düğün salonları yapacağız. Salonları çok cüzi fiyatlarla vereceğiz. Evlenen gençlerimize devam eden projelerimiz olacak. Şehrin giriş yollarının düzenlenmesini yapacağız. Şehrin doğru dürüst giriş çıkışı yok. Bu konu da adım da atılmıyor. Bunu biz yapacağız. Şehre alt geçit ve üst geçitle trafiği rahatlatacağız. Sanayi ve organizenin aynı bölgede olduğundan dolayı Alparslan Türkeş bulvarında bunu gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

ŞEHRİN SPORUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yeni stadyum ve alt yapı çalışmasıyla spora sahip çıkılacağını ifade eden Çıtak, “2002 yılında bıraktığımız Aksarayspor ileriye gelemedi. Yeni stadyum ve alt yapı çalışması ile şehrin sporuna sahip çıkacağız. Bunu profesyonel ekiplerle yapacağız. Şehrin profesyonel bir ekibiyle yapacağız. Kapalı pazar alanı yapacağız. Bunu katlı pazar alanını, kullanılmadığı günlerde oto park olarak kullanılacak. İlk uygulamasını Cumartesi pazarında yapacağız. Bundan sonraki pazar alanları bu şekilde katlı ve oto park kullanılacak şekilde olacak. Kooperatif aracılığı ile kira da oturan işçi arkadaşlarımıza işçi blokları yapacağız. Bunu hedeflediğimiz kilitleye yapacağız. Ön ödemeli ve kira öder gibi ev sahibi olacak. Buradan ihtiyaç sahipleri yararlanacak.” dedi.

İSRAF EDİLEN PARAYI ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK AKTARACAĞIZ!

Şehir içerisinde yaşanan yol ve otopark sorununa değinen Çıtak, “Çok katlı otopark yapacağız. Şehrin muhtelif yerlerine yapacağız. Şu an da bile yollar tıkandı. Gurbetçilerimiz de gelince şehirde trafik tıkanacak şimdiden belli oldu. Bunun çaresine bakacağız. Yürüyen merdiven ve üst geçit yapacağız. Bu uygulama her yerde yapıldı. Aksaray’da yapılmadı. Öğrencilerimize burs yardımı yapacağız. Şehir için yapılan israfları ihtiyaç sahibi öğrencilere aktaracağız. Seçimi kazandıktan sonra kendi reklamımı yapmayacağız bu israfı öğrenciye vereceğiz. Kadın sığınma evi yapacağız. Kadınlarımıza sahip çıkacağız. Engelli dostu belediyecilik, Engelsiz şehir projesi ile yaşamayan bilmez, engellilere sahip çıkacağız. Erkeklerin de kadınlarında yaşam olacağı Aile yaşam merkezi yapacağız. Kadın kooperatifleri ile kadınlara istihdam projesi ile kadınlara sahip çıkacağız. Yeni kooperatiflerle yeni projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

ORTAK AKIL VE İSTİŞARE İLE ŞEHRİMİZİ YÖNETECEĞİZ!

“Ortak istişarelerle şehir birlikte yöneteceğiz.” diyen Çıtak, “Kent konseyi ve genç konseyi kuracağız. Ortak istişare ile konseylerle şehri birlikte yöneteceğiz. Kapalı kapılar ardından kararlar almayacağız. Konseyde her kesimden isimler olacak. Şeffaflık noktasında bütün ihaleler açık olacak. Her zaman bu şehirde olacağız. Sınavlara hazırlık kursları yapacağız. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. Burada da gündüz bakım evinde de istihdam sağlayacağız. Şehir kütüphanesi yapacağız. 24 saat açık olacak. Ankara’daki Cumhurbaşkanımızın kütüphanesine benzer kütüphane olacak. Yeşil Aksaray projesini yeniden hayata geçireceğiz. İçme suyu projesi hayata geçecek. 2019’da musluktan akacak dediler. Hatalı projeden dolayı suyu akıtamadılar. Bu suyu akıtmak bize nasip olacak.” şeklinde konuştu.

EMEKÇİ İNSANIN HAKKINI VERECEĞİZ

Aksaray’ın kazanması için çok çalışacaklarını ifade eden Çıtak; “Bu şehrin özüne dönmesi için rekabet ortamı şarttır. Aksaray’ın kazanması için çok çalışacağız. Drift ve yarış pisti yapacağız. Gençler bunu trafikte değil burada yapsınlar. Buz pateni pisti yapacağız. Şehrin insanına yaşam projesi yapacağız. Belediye personellerinin sosyal hakları iyileştirecekler. Emekçi insanın hakkını vereceğiz. Hiç kimse korkmadan çalışacak. Mobilyacılar sitesi yapacağız. İnsanları kiradan kurtaracağız. Yeni sanayi de dükkân sahibi olmayanlara da kooperatif sistemi ile dükkân yapacağız. Biz esnafımız için dükkân yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

EMEKLİLERE EK DESTEK VERECEĞİZ!

MHP Belediye Başkan adayı Çıtak konuşmasını; Emeklilerimize destek vereceğiz. Her zaman yanında olacağız. Eksik maaşlarını biz tamamlayacağız. İşçi bloklarından emeklilere ev vereceğiz. Emekliye ek destek vereceğiz. Onların rahat nefes almasını sağlayacağız. İçme suyunu yüzde elli indirimli vereceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşım desteği vereceğiz. Hilal Kart’la belediye olarak vatandaşımıza destek vereceğiz. Bu şehir zengin, belediye ye güvenirse yardıma muhtaç ailelere destek vereceğiz. Milletin malı milletindir. Gıda kolisinde kimsenin ismi yazılmayacak. Sadece Aksaray Belediyesi yazacak. Yardımın reklamı olmaz.” dedi. Programda daha sonra İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri tanıtıldı.

Haber: Avni Kuru