Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB, “yeni örnek ölçme araçları” yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni öğretim programına yönelik ölçme araçları yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında 5 ve 9. sınıflara yönelik “yeni örnek ölçme araçları” yayımlandı.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile değerlendirme yaklaşımında bulunarak öğrencilerin gelişimlerine destek veriliyor. Güvenli ve kullanışlı ölçme ve değerlendirme araçlarının uygulanması oldukça büyük önem arz ediyor.

5 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik yeni müfredata uygun yeni ölçme araçları geliştirme çalışmaları kapsamında farklı öğrenme süreçlerinin bir bütün hâline getirilmesine olanak sağlayan farklı yaklaşımlar kullanılarak hazırlandı.

Bakanlık tarafından erişime açılan araçlar kapsamında temel eğitim ve ortaöğretim derslerine yönelik çalışma kâğıtları, açık uçlu sorular, tanımlayıcı dallanmış ağaç, yapılandırılmış grid, performans görevleri vb. yeni örneklere yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının 5 ve 9. sınıflara yönelik yeni örnek ölçme araçlarına ulaşmak için resmi internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fatma Altınok