Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB bu yıl ilk kez uygulanacak “dönem sonu faaliyet haftası” düzenleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilikçi yaklaşımla bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önce “dönem sonu faaliyet haftası” düzenlenecek. Öğrencilerin yarıyıla girmeden önceki son hafta keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için hareket geçti.
Yarıyıl karnesi öncesi 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün sürecek olan “dönem sonu faaliyet haftası” kapsamında okullarda öğretmenler ve öğrenciler organze edecekleri etkinlikleri planlayabilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatları doğrultusunda dönem karnesi alacak okullarda son hafta, sanat, kültür, sportif ve bilimsel faaliyetleri katılımları teşvik etmek ve etkinliği arttırmak adına yeni bir uygulamaya adım atıldı. Hazırlanan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu” 81 ile duyurusu yapıldı.
Bu uygulama kapsamında öğrencilerin yarıyıl tatiline girmeden okullarındaki son haftası keyifli, eğlenceli ve öğretici geçirmeleri hedeflendi. Söz konusu olan uygulama her dönemin son haftası farklı ve yeni içeriklerle gerçekleşecek.
Okullarda uygulanacak etkinliği öğretmenler ve öğrenciler planlayacak olup örnek planlama uygulamalar ise Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet adresinde yer aldı.

Haber: Fatma Altınok