Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mantılar ‘iyilik’ için açılıyor

İHH İnsani Yardım Derneği

İHH İnsani Yardım Derneği Aksaray Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, her hafta Çarşamba günü derneğin binasında bir araya gelen kadınlar, tarhana, mantı, erişte, turşu, kesme mantı, yaprak sarması, baklava gibi ürünler üreterek bunların satışından elde edilen gelirleri sosyal yetim, yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Aksaray’da İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanlığı iyilikte öncü olmaya ve örnek projeler yapmaya devam ediyor. Kadınlar her hafta Çarşamba günleri bir araya gelerek, çeşitli ürünler üretiyor. Tamamen el emeği olan ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kadınlar kendi elleriyle hazırladıkları ürünlerin satışından elde edilen gelirleri ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara ulaştırıyor. Böylece kadınların eli, ihtiyaç sahibi çocuklarla ve kadınlarla buluşmuş oluyor. Kadınlar gönüllü olarak hiçbir menfaat beklemeden bu ürünlerin yapımına destek veriyor. Mantılar ve baklavalar açılıyor, tarhanalar yaprak sarmaları yapılıyor, erişteler kesiliyor ve turşular kuruluyor. Yardım eli uzatmak için kolları sıvayan kadınlar, ihtiyaç sahipleri için gelir elde etmenin yanı sıra birbirleriyle kurdukları etkileşim sayesinde sosyalleşme imkânı buluyor. Yardıma muhtaç insanların yüzünü bir nebze olsun güldürmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, yardımseverlik örneği sergiliyor.
Kadınların bu iyilik hareketine ilgisinin ve desteğinin yoğun olduğunu ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Kadın Kolları Başkanı Neslihan Görgülü, “Tarhana, mantı, erişte, turşu, kesme mantı, yaprak sarması ve baklava gibi ürünleri kadınlarımızla birlikte tamamen el emeği ile üretiyoruz. Biz bu tür çalışmaların adına İnfak Atölyesi diyoruz. Ürünleri hazırlarken kullandığımız malzemeleri de hayırseverlerimiz temin ediyor. Bizde bu malzemeleri kullanarak ürünlerimizi yapıyoruz ve gelirlerini sosyal yetim, yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe