Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MALAZGİRT ANADOLU’YU YURT YAPAN ZAFERDİR

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı, 1071 malazgirt zaferinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesajyayımladı.

başkan yazgı mesajında1071’de kazanılan zaferle anadolu’yu bize yurt yapan ecdadımızın; butopraklarda adalet, merhamet ve barışın timsali olmuş bir medeniyetintemellerini attığını söyledi.

Şanlı tarihimizin önemlidönüm noktalarından biri olan malazgirt zaferi’yle anadolu vatan kılanecdadımızın, bin yıldır bu topraklarda mücadele verdiğini aktaran başkan yazgı,“milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandıran malazgirt zaferi’nin947. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. malazgirt zaferi, ecdadımızındünyanın en güçlü devletine karşı göstermiş olduğu bir destansı savaşın adıdır.bu destan milletimizin bu toprakları vatan kıldığı zaferin adıdır. İşte türkiyecumhuriyeti de malazgirt’le birlikte atılan o sağlam temeller üzerinekurulmuştur.

atalarımızın bizlerebıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak bu topraklarda yaşayan bizlerinasli görevidir. 15 temmuz’da ülkemize göz dikenlere, milletimiz malazgirtruhuyla cevap vermiş ve  milli iradeye sahip çıkmıştır.

bu duygu ve düşünceleriçerisinde; bizlere bu toprakların kapılarını açan sultan alparslan ve kahramanaskerlerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın 26 ağustosmalazgirt zaferi’ni kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkçe’nin İç Anadolu Bölesinde yer
Sıradaki Haber Aksaray’ın lezzet durağı, yöresel tatlıları damakları şenlendiriyor