Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Macera Severler İçin Dünyaca En Önemli Antik Kentleri

İnsanlık tarihi açısından önemli

İnsanlık tarihi açısından önemli kalıntılara sahip olan antik kentler insanlığın geçmiş tarihine gelecek için ışık tutuyor.

Yaşamsal kalıntıları ile birçok bilimsel araştırmalara öncü rol üstlenen antik kentlerin insanlığın zaman için de nasım evrim geçirdiğini gözler önüne seriyor.

Modern dünyadan önce yaşamın nasıl olduğunun cevabını yanıtlayan antik kentler binlerce yıllık tarihi ile geleceğe ışık tutuyor.

Dünyaca en önemli antik kentlerine bakıldığında ise;

Pompei – İtalya: Vezüv Yanardağının patlamasıyla Pompei kentinde yaşanan izdihama ev sahipliği yapılmasıyla dikkat çeken ve ziyaretçilerini etkileyen kentte birçok izlere rastlanıyor.

Chichen Itza -Meksika: Maya Uygarlığı’nın kutsal kenti olan ve etkileyici primati El Catillo ziyaretçilerini mistik bir maceraya çıkarıyor.

Angkor – Kamboçya:   Tropik ormanlarının saklı manzaraları ile Büyük Khmet İmparatorluğu’nun izlerini taşıyor. Macera severlerin tercih edeceği bir kent özelliği taşıyor.

Machu Picchu- Peru:  2.450 metre yükseklikte ki bir dağın zirvesinde yer alan kentte yaşamamın izleri gözler önüne seriliyor. Günümüzde hala sınırları keşfedilmemiş olan bu kenttin etkiletici manzaraları ile karşılaşabilirsiniz.

Petra- Ürdün: Çölü ortasında kayalar oyulmuş halde bulunan Petra, Perslerden kaçan Nevatlerin kurduğu bir kent olarak biliniyor.  1812 yılında İsveçli bir gezgin tarafından keşfedilen kentte yaşamın izlerine rastlayabilirsiniz.

Göbekli Tepe -Türkiye:  Türkiye Şanlıurfa ilinde bulunan Göbekli Tepe, en eski tapınaklara ev sahipliği yapıyor. İnsanların avcılık ve toplayıcılıkla ilgilendiği döneme ait izler taşıyor.

Teotihuacan- Meksika; Azteklerin kurucusu olduğu düşünülen Tanrılar şehri olarak bilinen antik kentte piramitler, tapınaklar ve saraylar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Antik kent sadece Meksika’nın başkenti olan Mexico City’nin yaklaşık 50 km kuzeydoğun yer alıyor.

Tikal -Guantemia:  Maya uygarlığının en önemli merkezlerinden birisi olan Tikal’de orman içinde saklı bir kent kurularak doğal güzelliklerle birleştirilmiştir. İçerisindeki piramitler ve tapınaklar oldukça dikkat çeken kentte macera severlerin ilgisini çekecek birçok kalıntılı bulunuyor.

Çin Seddi – Çin: Çin’nin kuzeyine uzanan en büyük insan yapısı olmasıyla dikkat çekiyor. Çin Seddi’nin bazı bölgeleri ziyarette açık olup eşsiz manzaralara eşlik edebilirsiniz.

Fatma Altınok