Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Leonida Timuş’tan Aksaray’da Yunus Emre’ye vefa konseri

19 dilde eser seslendiren dünyaca ünlü müzisyen Leonida Timuş, Yunus Emre’yi Anma Yılı kapsamında Aksaray’a gelerek anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Timuş, Ortaköy’deki Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret edip Aksaray Üniversitesi’nde Yunus Emre ilahileri seslendirdi.

19 dilde eser seslendiren

ÜNLÜ SANATÇI TİMUŞ’TAN YUNUS EMRE’YE ZİYARET
Yunus Emre’yi Anma Yılı etkinlikleri kapsamında Aksaray’a gelen ve Türkiye’de Yılın En İyi Türk Dünyası Kadın Sanatçısı ödülüne layık görülen Leonida Timuş, Yunus Emre’nin Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman köyünde bulunan türbesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Yunus Emre’nin yaşamını ve eserlerini yansıtan Ahmet Sefa’nın hazırladığı Yunus Emre Müzesi’ni de gezdi. Timuş, müzedeki şiirler, maketler ve tarihi çalışmalarla ilgili büyük memnuniyetini dile getirerek Ahmet Sefa’ya teşekkür etti.
YUNUS EMRE MÜZESİNE ÖVGÜ
Tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı amaçlayan Ahmet Sefa, müze çalışmalarıyla ilgili olarak “Bizim Yunus’un asırlar ötesinden günümüze ulaşan sevgi ve hoşgörü mesajlarını geleceğe taşımak için gayret ediyoruz” dedi. Sefa, gönüllü elçi Leonida Timuş’u Aksaray’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
KONSERLE TAÇLANAN ZİYARET
Leonida Timuş, ertesi gün Aksaray Üniversitesi’nde Yunus Emre ilahilerini seslendirerek bir konser verdi. Yoğun ilgi gören konser, Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mesajlarını sanat aracılığıyla bir kez daha izleyicilerle buluşturdu.

Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu
Sıradaki Haber Aksaray U14 Liginde üçüncü hafta karşılaşmaları başlıyor