Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LASTİK SEÇİMİNİN ÖNEMİ?

aksaray yenigün gazetesi olarak

aksaray yenigün gazetesi olarak aracınıza lastik seçerkennelere dikkat etmelisiniz? yaz lastiğinin önemi gibi soruların cevabını sizleriçin aksaray lastik ustası gökhan Şalgamcılar’dan aldık.

yaz lastiğinin Önemi

yaz günlerinin iyiden iyiye kendini göstermesi ileberaber daha fazla güvenlik için yaz lastiklerine geçme zamanı geldi. yazlastiği ya da kış lastiği… mevsimine göre araç lastik seçimi; araçperformansını ve lastik ömrünü arttırır.

yaz lastiği ve kış lastiklerinin yapısı farklıdır. busebeple; yaz sıcağına uygun olmayan kış lastiğiniz kullanmanız halinde; dahafazla yakıt harcar, benzinde tasarruf sağlayamazssınız.

yaz lastikleri sadece tasarruf sağlamakla kalmaz,düzensiz yıpranmaya karşı daha büyük direnç göstererek araç bakımı içinkolaylık sağlar.

yaz dönemlerinde uzun yolculuklar beraberinde çeşitliriskleri de barındırıyor.yaz sıcağına dayanıklı, performans güçlendirici yazlastikleri trafikte lastik kaynakları hasarların yaşanmasına da engel olur veolası kazalara karşı sizi korur.

aracımıza lastik seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

en önemli konulardan biriside lastik seçimidir.alacağımız lastiğin ebatlarının aracın fabrika verilerine uygun olması veyadengi lastik bulunamıyorsa en yakın ebatlı lastikler seçilmesi gerekir. bazıaraç markalarının üzerinden çıkan lastik ebatları ara ebatlar olup hem zorbulunuyor hem de çok pahalı olabiliyor. lastiklerin fabrika verilerine uygunveya çok yakın ebatlardan seçilmemesi aracımızın yol tutuş ve dinamiklerinibozabileceğinden dikkatli ve uygun ebatlı lastik seçilmelidir.

lastik değişimleri ne sıklıkla olmalıdır?

alacağınız lastikleri bir sıkıntı olmazsa 5 sene boyuncaveya 40 bin km kullanabilirsiniz. güvenli değişim zamanları ve kilometreleribunlardır. hangi sınır önce dolarsa lastikleri değiştirmek gerekecektir. bazenkullanıcıların sadece 2 lastiği değiştirdiği diğer iki lastiği göz ardı ettiğigörülmektedir. bu tehlikeli bir durumdur doğru olan, zaman veya kilometresidolan lastiklerin grup olarak tümünün değişmesidir.

orijinal ebatından çok büyük jant ve lastik kullanılmalımıdır?

orijinal ebatından çok büyük jant ve lastikler aracıngörünümünü olumlu olarak değiştirip güzel gösterecektir lakin aracı yorar veyakıt değerlerini şehir içi kullanımda artırır. uzun yolda hızını alan araçtada yakıtta bir miktar düşme yapacaktır. aracın üzerine yük bindiğinde veya araçesnediğinde ebatından büyük olan lastikler aracınızın çamurluk iç davlumbazınasürtecektir. km sayacı orijinal jant ve lastik ebatına göre ayarlandığı için hızınızsizi yanıltacaktır. gereksiz yere hız cezası da alabilirsiniz.

aşırı geniş tabanlı lastik

lastiğin tabanı ne kadar kalın olursa, o kadar sürtünmede artacağından yakıt değerleri de beraberinde artacaktır. aracınızın hızlimitleri de doğal olarak düşecektir. aşırı geniş tabanlı lastik takılırken iyiayarlanmadığı zaman araç esnediğinde veya yük altında çamurluğa ve içdavlumbaza sürtecektir. ayrıca çoğu kullanıcı fark etmese de aşırı geniştabanlı lastik takılması aracınızın direksiyon pompasına çok yük bindireceğindendireksiyon pompası arızası ile çok sık karşılaşabilirsiniz. direksiyon pompasıpahalı bir parçadır.

orjinalinden küçük ebatlı lastikler yakıtı artırır

Çekiş olan tekerleklere değerlerinden çok küçük jant velastik takılması ilk kalkışta araca biraz güç sağlasa da yakıt değerleri aynımesafede daha fazla tur atmasına neden olacağından artacaktır. ve aracınızdagöze hoş görünmeyen lastikler olarak gözünüze batacaktır.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Vali Yardımcısı ve İl
Sıradaki Haber Aksaray’da İl Encümen toplantısı gerçekleşti