Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyborusporun acıması yok; Kuzeyboruspor’dan, Türkiye devine çelme!

GALATASARAY 2-KUZEYBORUSPOR-3 Salon: Burhan

GALATASARAY 2-KUZEYBORUSPOR-3

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu
Hakemler: Caner Cıldır, Aylin Turnaoğlu
Galatasaray Daıkın: Selen Ursavaş, İlkin Aydın, Kanami Tashiro, Sude Hacımustafaoğlu, Fatma Beyaz, Elifsu Ericek, Emine Arıcı, Ayçin Akyol, Melisa Sazalan, Bihter Yarkın Dumanoğlu, Özge Arslanalp, Yağmur Karoğlu, Duygu Düzceler, Amıne Danıella Cuttıno, Polina Shemanova, Mıchelle Heather Gneıtıng, Nına Katerına Lazovıc, Ashley Logaın Eggleston, Arzum Tezcan,

Kuzeyboru: Janset Erkul, Tuğba İvegin, Büşra Kılıçlı, Sarah Wilhite, Gaıla Gonzalez Lopez, Gamze Kılıç, (Dilek Kınık) İrem Çor, Sinem Beyazıt, Merve Atlıer, Yaren Işık, Edina Beğiç Ezgi Akyaldız

Setler:25-23 19-25, 19-25, 25-20, 7-15

Süre: 28dk, 24dk, 27dk, 26dk, 14dk

Burhan Felek Vestel Spor Salonunda oynanan 5.6. lık müsabakasına Galatasaray Daıkın hızlı başladı. Maçın başında 3 sayılık seri yakalayan sarı kırmızılılar bu üstünlüğünü 10 sayılara doğru 5 sayıya kadar çıkardı. Skor 10-5 iken Antrenör Mehmet Bedestenlioğlu mola aldı. Mola dönüşü iyi bir seri yakalayan Kuzeyboru aradaki farkı bir sayıya kadar indirdi. Kuzeyboru ilk kez 15-14 sayı ile öne geçti. Müsabaka 19-19 eşitlikle girdi. Bu sayıdan sonra 4 sayılık seri yakalayan Galatasaray takımı 23-19 öne geçti. Mola dönüşü kuzeyboru 3 sayılık seri ile farkı bir sayıya indirde de hata yapmayan Galatasaray seti 25-23 alarak setlerde 1-0 öne geçti.
İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. İlk beş sayılık periyotta iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı. Kuzeyboru Kadın voleybol takımında Gamze Kılıç’ın servis turunda 6 sayılık bir fark yakalayan Kuzeyboru aradaki farkı 6 sayı açtı. Gamze bu altı sayılık periyotta 3 kez ace yaptı. Set sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Kuzeyboru seti 25-19 alarak setler durumu eşitledi 1-1
Üçüncü sette iki takımda karlşılıklı sayılarla başladı. Kuzeyboru voleybol takımı Gamze Kılıçlı, Janset Erkul Ve Sarah Parsons’ın blok sayıları ile sete damga vurdu. Maç içerisinde uzun ralliler yaşandı. Maçın son bölümlerine 18 18 beraberlikle girildi. Bu sayıdan sonra Üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Kuzeyboru bu seti 25-19 alarak setlerde 2-1 öne geçti.
Dördüncü sete iyi başlayan Kuzeyboru sonunu getiremedi. 15. Sayıya kadar eşitlikle girilen setin son bölümlerini iyi oynayan ev sahibi Galatasaray daıkın seti 25-20 alarak setlerde durumu eşitleyerek karar setine bıraktı.
Karar setine kuzeyboru’da Edina Beğiç sevisi ile başladı. Edina’nın servis turunda 3 blok bir ace ve iki hücum sayısı bulan Kuzeyboru sete 6-0 ile başladı. Alan değişimine 8-2 önde giren Kuzeyboru set sonuna kadar hata yapmadı ve seti 15-7 alarak maçı 3-2 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.


Küzeyboru kadın voleybol takımı Galatasaray müsabakasında 65 Hücum sayısı, 13 blok sayısı, 6 ace ve 9 servis hatası ile oynadı. Kuzeyboru takımında Gaıla Gonzalez aldığı 36 sayı en skorer isim oldu. Sarah Parsons 26, Janset Erkul 8, Tuğba İvegin 4, Edina Beğiç 4 ve Gamze Kılıç 5 sayılık performans gösterdiler.
Galatasaray Daıkın kendi evinde oynadığı maçta 59 hücum sayısı, 6 blok, 6 ace ve 7 servis hatası ile oynadı. Sarı Kırmızılılarda Eggleston 26, Lazoviç 10, İlkin Aydın 15 ve Ayçin Akyol’un 8 sayılık performansları galibiyete yetmedi.
Serinin ikinci Maçı Cumartesi günü Aksaray Spor Salonunda rövanşı oynanacak.

Haber: Hakan Hidayet DENİZ