Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KÜTÜPHANELER ŞEHRİ CANLI TUTAN MERKEZLERDİR

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 11 bin metrekarebüyüklüğünde, çeşitli okuma ve etkinlik salonlarına sahip kütüphanenin hizmetegirdiğini, bağışlar yoluyla içeriği zenginleştirmek adına bir kampanyabaşlattıklarını belirtti. 

kütüphanelerin,bir şehri -kültürel hayat bakımından- canlı tutan önemli merkezlerden olduğunuifade eden rektör Şahin, hedeflerinin bu kütüphanenin 24 saat açık kalmasıolduğunu söyledi. bunun ilk etapta teknik olarak çok kolay olmayacağına değinenŞahin, “kademeli olarak kütüphanenin açık kaldığı saatleri ileriye taşımakistiyoruz. bu yıl gece saat 23.00’ü tutturmak arzusundayız. ama temelhedefimiz, son öğrenci içeriden çıkana kadar ışıkları açık olan ve gece bilecanlı bir kütüphaneyi şehrimize kazandırmak” dedi. bu yıla kadar, farklı biramaç için yapılmış binayı kütüphane olarak kullandıklarını ve alan yetersizliğinedeniyle bağış çalışmalarına hiç giremediklerini söyleyen asÜ rektörü, “kamuimkânlarıyla kitaplarımızı alıyoruz ama içeriğin daha da zenginleşmesi içinbağışçıların desteğine de ihtiyacımız var. bununla alakalı bir kampanyabaşlattık. pek çok kurumla yazışmalar yaptık ve olumlu dönüşler alıyoruz.dilerlerse vatandaşlarımız da kampanyaya katkıda bulunabilirler. kişi bir tekkitap bile bağışlayacak olsa, bu bizim için kıymetlidir. neticede kütüphanesadece Üniversitenin değil, aynı zamanda aksaray’ımızındır. burası şehrin birkültür merkezi olarak düşünülmeli” şeklinde konuştu.  

bağışkampanyasına dair detaylı bilgiler http://kutuphane.aksaray.edu.tr/bagis-politikasiinternet adresinden, 0382 288 3100 numaralı telefondan edinilebiliyor. ayrıca kütü[email protected] elektronik posta göndererek de yetkililerden bilgi alınabileceğibelirtildi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi çocukların gelişimine katkı
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesinden yaz kursu