Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI

tarım ve orman bakanlığı

tarım ve orman bakanlığı eğitim yayım ve yayınlar dairesibaşkanlığı, İş-kur ve damızlık koyun keçi birliğinin birlikte yürüttüğü,”sürü yönetimi elemanı benim” projesi kapsamında açılan “sürüyönetimi elemanı” kursu sona erdi.

aksaray halk eğitim İl müdürlüğünde gerçekleşen kursunsonunda 20 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

tarım İl müdürlüğünün hizmet binası toplantı salonundagerçekleşen sertifika törenine tarım İl müdürü bülent saklav, damızlık koyunkeçi yetiştiriciler birliği başkanı mahmut aktürk, ziraat odası başkanı eminkoçak, damızlık sığır yetiştiriciler birliği başkanı bekir kayan, sütÜreticiler birliği başkanı esat zengin, ticaret borsası başkanı hamit Özkök,ziraat mühendisleri odası başkanı serkan koray zeybek katıldı.

kursu bitirenlerin “sürü yönetimi elemanı benim” olarak mesleki bir statü kazanacaklarını ifade eden saklav , şunlarıkaydetti: “kursiyerlere, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğindegüvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi vebeslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı konular hakkında eğitim verildi.sürü yönetimi  boş olan herkesinyapabileceği bir iş değildir. günümüzde bir sürü yöneticisinin bilmesi gerekenhayati konular vardır. bu hayati bilgiler kursiyerlerimize verildi. hayırlıolsun.” dedi.

daha sonra katılımda bulunan sürü yöneticilerininsertifikaları kendilerine dağıtıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye A Milli Kadın Voleybol
Sıradaki Haber Türkiye ve Brezilya Karşı Karşıya; Haftanın son maçı öncesi bilinmesi gerekenler