Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KURBAN ETLERİ SUCUK VE KIYMA OLDU

aksaray’da vatandaşlarkurban bayramı’nda kurbanlarının

aksaray’da vatandaşlarkurban bayramı’nda kurbanlarının etlerinin bir bölümünü kasaplara getirereksucuk yaptırırken, kalan kısmını da kuşbaşı ve kıyma olarak değerlendirdi.

geçen yıl dikkate alınarakkurban satışlarının biraz daha düştüğüne dikkat çeken kasaplar, vatandaşlar,kestikleri kurbanların etlerinin büyük bölümünü sucuk olarak değerlendirdiğinisöyledi. kasaplar “kurban bayramı’nın yaz ayına denk gelmesi nedeniylevatandaşlar kurban etlerini bir an önce değerlendirmek istiyorlar. ne yazık kibunu yaparken de kendi başlarına yaptıkları için bazen et bozuyorlar. Öncelikliolarak etin dinlenmesi çok önemlidir. 1 gün soğuk ortamda bekleyen et, hem tat,hem de renk olarak kendine gelir. bundan sonra yapılacak işlemler daha da kolayolur” dediler.
yaz döneminde kurban etlerinin sucuk yerinesucuk içi şeklinde değerlendirmesi gerektiğini ifaden eden kasaplar”kurban etlerini kilosunu 1 tl’den kıyma olarak çekiyoruz. sucuk dolumunuda 2 tl’den yapıyoruz. vatandaşlar, etlerini kesinlikle buzdolabı poşetinde buzlukta yada derin dondurucularda muhafaza etmelidirler. aksi haldebaşka ortamlarda bekletilen kurban etlerinde yeşillenme olur ve bu da kişiyizehirler” diye konuştular.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya-Aksaray yolunda yaşanan kaza sonucu
Sıradaki Haber Aksaray’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ölümle burun buruna geldi