Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KURBAN; ALLAH’ TAN RAZI OLMAKTIR!

Bu haberin fotoğrafı yok

İl müftüsü cemalettin bal  yayınladığı bayram mesajında;

allah’agönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örnekleriniverdiğimiz bir kurban bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyizelhamdülillah. kurban; kurbiyyet, gönülden bağlılık, yakınlık sevdası,yakınlıkta takva, takvada teslimiyettir. kurban; kurbanı, allahuazimüşşanayakınlaşma, allah’ın emrine boyun eğiş, o’na kul olmanın şuuruna erme, kullukbilincini tazeleyişdir. kurban, mukarrebundan olma çabasıdır, yani takvayaerişme arzusu içinde yüce yaratıcıya yaklaşanlar arasına girebilme gayretidir.

bizlere, hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat veteslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan kişinin allah’ayakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma veyardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zeminhazırlar. ayrıca bu ibadeti bizler, kurban edilen hayvanın etinin veya kanınındeğil, allah’a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin o’nun katına ulaşacağınıbilerek yerine getiririz. bayramlar, sevinçleri büyütme mevsimidir. bubayramda da sevinçleri dünya çapında büyütmeliyiz. Önce kendi gönüllerimiz birsevinç yumağı hâline gelmeli, sonra özellikle varlık sebebimiz olanannelerimizin ve babalarımızın gönüllerini etmeli ve onların hayır dualarınıalmalıyız. bir tatlı söz işitmek için hayatın bütün ağırlığını paylaşmayı gözealan çileli eşleri mesrur etmeliyiz. evlerin canlı bayramları olan çocuklarısevindirmeliyiz ve yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkusuylatanıştırmalıyız. gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız.selâmlaşarak, musafaha ederek, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, kurban etlerinidağıtarak, ikramda bulunarak; bütün sokakların, bütün komşuların, bütünyurdumuzun, İslâm coğrafyasının ve bütün dünyanın gözlerine sevinçtaşımalıyız. 

buduygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, yurtdışında yaşayankardeşlerimizin ve bütün İslam âleminin kurban bayramını tebrik ederken, allahteâla’nınkatında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik,dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içindeyaşamasını cenâb-ı hak’tan niyaz ederim.”dedi. 

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!