Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KURAN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

milli eğitim bakanlığı din

milli eğitim bakanlığı din Öğretim genel müdürlüğü ve  İl milli eğitim müdürlüğü,aksaray  kanuni anadolu İmam hatip lisesikoordinatörlüğünde  anadolu İmam İmamhatip liseleri  arası 6. bölge  genç sada kuran-ı kerim-i  güzel okuma  yarışması düzenlendi. 

kültür merkezinde düzenlenen anadolu İmam İmam hatipliseleri  arası 6. bölge  genç sada kuran-ı kerim-i  güzel okuma  yarışması 6 ilin katılımı ile  gerçekleşti. aksaray, niğde, nevşehir,kayseri, adana ve hatay illerinden katılan öğrenciler  kuran-ı kerim’i güzel  okumada yarıştılar.

aksaray  kanunianadolu İmam hatip lisesi müdürü ali boysak yaptığı konuşmada  kuran-ı kerim’in mesajları evrenseldir. vahisürecinde bireysel ve toplumsal düzeyde uygulama alanına konulan adalet ülkeden,ülkeye  her coğrafyada değişmeyen biretkendir. sonuç olarak İslam’ın evrensel değerlerini tüm dünyaya tanıtılması veinsanlığa anlatılması problemin çözümünde büyük etken olacaktır dedi. 

programda konuşma yapan din eğitimi genel müdürlüğü Şubemüdürü  abdullah Çetin;  bilindiği üzere İmam hatip liseleri buülkenin  çimento taşıdır.Ülkemizingelişmesinde İmam hatip liselerinden yetişen öğrencilerimizinçok büyük etkisive   katkısı bulunmaktadır. dolayısıyla  milli eğitim bakanlığı din eğitimi  genel müdürlüğü ve İmam liselerinin de içindebulunduğu büyük  bir aile olarak vargücümüzle öğrencilerimize  çağıngerektirdiği eğitim ve öğretimi standartlarına ulaşmak için  gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.İnanıyoruz kiöğrencilerimiz okullardan mezun olduktan sonra  İmam hatip liselerini en iyi şekilde temsilederek ülkemize hizmet edecektir dedi.

anadolu İmam İmam hatip liseleri  arası 6. bölge  genç sada kuran-ı kerim-i  güzel okuma  yarışmasında 1. adana ilinden  muhammed enes kıranşal,2. hatay ilinden  ali aksoy, 3.aksaray kanuni İmam hatiplisesinden muhammed mustafa saman oldu. Ödüllerini öğrenciler aksaray İl millieğitim müdürü hacı Ömer kartal ve İl müftüsü cemalletin baldan aldı.

programa İl milli eğitim bakanlığı din eğitimi genelmüdürlüğü Şube müdürü  abdullah Çetin,aksaray İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal, aksaray belediye başkanyardımcısı mustafa karahancı,

İl müftüsü cemalletin bal, ensar başkanı yusuf kaya,Önder başkanı kuddusi bakar, İhh başkanı Önder Özkan, enderun başkanı mehmetÇekiç ve İmam hatip okulları müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

haber yaşarkaratay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi
Sıradaki Haber Aksaray Valisinden KÖYDES ile köylerin altyapısına stratejik adım!