Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kumbuzoğlu ailesinden anlamlı ziyaret; Hanımeli pazarındaki kadınlara erken kutlama:!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve eşi Canan Kumbuzoğlu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aksaray’da Büyük Bölcek Mahallesi’nde Cumartesi Pazarı içerisinde bulunan Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan ve her Çarşamba günü açılan Hanımeli Pazarı’ndaki kadınlar ile buluşarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Hanımeli Pazarı’ndaki tüm kadınların tezgâhlarını tek tek ziyaret etti. Gıda, giyim ve evde hazırlanan ürünlerin satışının yapıldığı ve ailelere ekonomik katkı sağlandığı Hanımeli Pazarı’nı ziyaret eden vali Kumbuzoğlu, burada kadınlara çiçek ve hurma hediye etti. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve eşi Canan Kumbuzoğlu, burada kadınlardan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi.

” Türkiye yüzyılında kadınlarımızın sayıları aktif ortamlarda gittikçe gelişiyor”

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada, “Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten tebrik ediyorum. Kendilerine ailelerine ve çocuklarına ömür boyu huzur diliyorum. Evet, bugünün münasebetiyle hanımlardan oluşan pazarı geziyoruz ve kendileri ile hasbihal ediyoruz. Onların da Kadınlar Günü’nü tebrik ettik. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle onların özel olduğunu hissettiriyoruz. Aslında her gün kadınlarımızın günü ama bugün çok özel bir gün. Kadınlarımız, bilimde, sanatta, ekonomide, sporda, siyasette her alanda aktif hayatta yer alıyor. Gelişen Türkiye’mizde, Türkiye yüzyılında kadınlarımızın sayıları aktif ortamlarda gittikçe gelişiyor. Kadınlarımızın elinin değdiği her işte, her aktivitede çok güzel sonuçlar doğduğunu hepimiz görüyoruz. Sayıların artırılmasını diliyoruz. Özellikle girişimci kadınların, ekonomiye ve her ortamdaki aktivitelere ne kadar verimli olduklarını çok yakından hepimiz görüyoruz.” dedi.

“Kadın ne kadar değerliyse, erkeğin huzuru o derece önem kazanıyor”

Kumbuzoğlu konuşmasının devamında, “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli ölçütlerden biri çalışma hayatında, ekonomide, siyasette ve her alanda kadın yer aldığı çok önemli bir ölçüttür. Kadınlarımızın her alanda yer alması konusunda, sayılarını artırma konusunda girişimlerimiz olması gerekiyor. Ben bu vesile ile Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar tebrik ediyorum. Kadınlarımız o kadar kıymetlidir ki, tüm erkeklerimiz hayatlarına, dünyaya kadınların penceresinden açılıyor. Bu çok önemli bir slogandır. Kadın ne kadar değerliyse, kıymetliyse, yetişkinse erkeğin hayata katılımı, bakımı ve huzuru o derece önem kazanıyor. Ben başta Aksaraylı kadın hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Haber: Avni Kuru