Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KUM FIRTINASINI ÖNLEYECEKLER

aksaray-konyakarayolunun 5-30 km arasında

aksaray-konyakarayolunun 5-30 km arasında meydana gelen kum fırtınası nedeniyle karayoluüzerinde oluşan zincirleme trafik kazalarının önlenmesine yönelik araziçalışmaları afad müdürlüğünün koordinatörlüğünde tamamlandı. döndüğünde motor bölümünden yavru kedi sesi geldiğini fark etti. kediyiçıkartmaya çalışan araç sahibi başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdi.

afad müdürlüğünce kum fırtınasının önlenmesi ve bunabağlı olarak kum fırtınasını oluşturan öncelikle toprak erozyonunun yokedilmesi, doğal ve endüstriyel rüzgar panellerinin oluşturulması ve monteedilmesi, karayolu üzerindeki trafik güvenliğinin uygun uyarı ve sinyalizasyonyöntemleriyle sağlanmasına yönelik acil eylem planı hazırlanarak valilikmakamına ve ilgili kurum kuruluşlara gönderildi.

yine afad müdürlüğünün koordinesinde ve gıda tarım vehayvancılık müdürlüğünün koordinatörlüğünde  karayolu üzerindeki kum fırtınasını önleyebilecek çözüm yolları gıda,tarım ve hayvancılık müdürlüğü, aksaray ziraat odası başkanlığı, orman İşletmemüdürlüğü, keçi koyun birliği başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü, aksaraybelediyesi, konya toprak su ve Çölleşme ile mücadele araştırma enstitüsümüdürlüğü ve İl özel İdaresi genel sekreterliği katkılarıyla hazırlanacak olanve 6 yıllık dönem içerisinde oluşturulacak proje konya ovası sulama projesibaşkanlığı (kop)’na sunulacaktır.

İkişer yıllık dönemler halinde 6 yıllık planlanan proje30 kasım 2018 tarihine kadar kop başkanlığına sunulacak olup, birinci döneködeneğinin 2018 yılı içerisinde aktarılması sağlanacaktır. proje 2018 yılıikinci 6 aylık dönemde başlatılacaktır.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

EURO 2024’te forma giyecek 20
Sıradaki Haber EURO 2024’ün en değerli genç oyuncuları belli oldu: İlk 15’te 3 Türk!