Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KULUN SUÇLARINDAN KURTULARAK GELECEK YILI BELİRLENEN MÜBAREK KANDİL” BERAAT”

bu gece idrak edeceğimiz

bu gece idrak edeceğimiz beraat İslam alimleri tarafındanverilen bilgilerde peygamberimiz hz. muhammed(s.a,v) efendimize cenab-ıallah(c.c.)tarafından ümmetinin şirk koşanları dışındakilerinin  tamamınıaf etme yetkisinin verildiği gece olan bu mübarek vakitte dileyenmüslümanlarında samimi tövbe ile geçmiş günahlarından kurtulma ve aydınlıkgelecek yıllarının programlandığı fırsatın bahşedildiği kıymetbiçilemeyen  birkandildir.

kullarını çok seven ve bu nedenle onlara her fırsattaişledikleri günahları bir daha işlememek üzere samimi şekildekipişmanlıklarıyla işledikleri günahın suçunun karşılığı olan cezasındankurtulması hakkını verildiği, yani geçmiş günahlarının af edildiği, ayrıca daya kulun gelecek bir yılının da planlandığı emsalsiz fırsatlardan birinin dahabahşedildiği beraat kandili bu akşam tüm İslam aleminde huşu ile idrakedilecek.

beraat kandili ile ilgili olarak İslam kaynaklarındaverilen bilgilerde ”berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma,ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir.

berat kandili, allah’ın ekstra rahmet, lütuf vemağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadararaladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılanibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zamandilimidir.
“Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. ve ogecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneşbatınca allah’u teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: “benden mağfiretdileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. benden rızık isteyen yok mu, onurızıklandırayım. (bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim”diye buyurur.’ (İbn mâce)
hadis-i Şerifte anlaşılacağı gibi o gece (berat kandili gecesi) İlâhi rahmetcoşmuştur. berat gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlaraverilen eşsiz bir fırsattır. bu fırsatı değerlendirip günahlarınıaffettirebilen, gönlünden geçirdiklerini bütün samimiyetiyle cenab-ı hakkailetip isteklerini ondan talep eden ve belalardan ona sığınan bir insan nekadar bahtiyardır. buna karşılık, her tarafı kuşatan rahmet tecellisindenistifade edemeyen bir insan da ne kadar bedbahttır, ziyandadır.
bu gecelere saygı göstermek, günahı işlememekle olur.
bu gece, allah’ü teâlâ’nın ihsan ettiği bütün nimetlere şükretmeli, yapılanhatalar, günahlar için de tövbe istiğfar etmeli, cehennem ateşinden kurtulmayıistemelidir.
“ya rabbi, bize dünya ve ahiret saadeti ihsan eyle, bize hidayet verdiktensonra, kalplerimizi kaydırma’ diye dua edilmelidir.

kandİlİn gecesİnİn yatsi ve sabah namazi camİde kilinmaligÜndÜzÜ oruÇlu olunmali

 İşlediğimiztüm suçların samimi bir tövbe ile af edildiği ve gelecek yıldaki ömrümüzünplanlandığı bu güzel kandilden faydalanılması için yatsı namazı ile ertesigünkü yani salı sabahı namazının camide kılınması, dileyenlerin oruç tutmasıyaşlılarla, hastaların ziyaret edilmesi ,yolda zorda darda kalanlara yardımedilmesi gerekir. (haber ali genç)
(*) haberimdeki beraat kandili ile ilgili bilgileri ve alıntıları“ttps://www.huzursayfasi.com/dini-bilgiler-sayfasi/45-berat-kandili-nedir-iste-berat-kandili-onemi-ve-anlami-s1.html”danaldım. emeği geçenlerin kendileri ve geçmişlerinin ruhlarının şad mekanlarınıncennet olması dileğiyle. ali genç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Güzelyurt Belediyesi tarafından yaklaşan
Sıradaki Haber Güzelyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Temizlik Seferberliği!