Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOP İle Ağıllar Çoğalıyor: Aksaray’da Hayvan Refahı ve Sürü Güvenliği İçin Portatif Ağıl Projeleri Başlıyor!”

Aksaray İl Tarım ve

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “KOP İle Ağıllar Çoğalıyor Projesi” kapsamında hayvan refahı ve sürü güvenliği ön planda tutularak, çiftçilere 20 adet küçükbaş portatif ağıl kurulumu fırsatı sunuluyor. Başvurular 02 Şubat 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki çiftçilere destek olmak ve hayvan refahını artırmak amacıyla “KOP İle Ağıllar Çoğalıyor Projesi”ni hayata geçiriyor. Bu kapsamda, sürü güvenliğinin sağlanması ve doğa ile canlının dostça birlikteliğine örnek olmak hedefleniyor.

Proje kapsamında çiftçilere sunulan 20 adet küçükbaş portatif ağıl, hayvanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetiştirilmesine olanak tanıyacak. Ayrıca, çiftçilere yönelik bu destekleme programı, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek bölgedeki tarım sektörünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

Başvuru için gerekli belgeler arasında dilekçe, kimlik fotokopisi, HAYBİS ve Damızlık Koyun-Keçi Birliği üyeliğini gösteren belge, başvuru tarihinden önceki 3 ayın HAYBİS kayıtları, SGK Hizmet Dökümü, diploma fotokopisi ve hayvansal üretim konusunda alınmış eğitim belgesi yer alıyor. Müracaatlar 02 Şubat 2024 tarihine kadar Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ana binasında şahsen kabul edilecektir.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Hayvan refahını önemsiyoruz, üreteni yetiştireni destekliyoruz. Yüzde 70 hibeli çadır ahırlarımız için müracaatlarınızı bekliyoruz, hayvan yetiştiricilerini başvurularını yapmaya davet ediyoruz. Bu destekleme programı, hem ekonomiye katkı sağlamayı hem de küçükbaş hayvancılığı geliştirerek çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini dile getirdi.

Bu proje, çiftçilere modern ve etkili bir hayvancılık yöntemi sunarak, bölgedeki tarımsal faaliyetleri daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Haber: Fatma Altınok