Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOP-AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE ‘VERMİKÜLTÜR’ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

konya ovası projesi (kop)

konya ovası projesi (kop) bölge kalkınma İdaresibaşkanlığı ve ahi evran Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen vermikültürÇalıştayı kırşehir’de gerçekleştirildi.

konya ovası projesi (kop) bölge kalkınma İdaresibaşkanlığı ve ahi evran Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen vermikültürÇalıştayı kırşehir’de gerçekleştirildi.

fen edebiyat fakültesi konferans salonunda gerçekleşençalıştaya Üniversitenin rektör yardımcısı ve ziraat fakültesi dekanı prof. dr.mustafa kurt, kop bölge kalkınma İdaresi başkanlığı tarım ve kırsal kalkınmakoordinatörü mustafa Ümit yorgancılar, gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığıkırşehir İl müdürü kenan Şahin ile akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerkatıldı.

vermikültür Çalıştayının açılış konuşmasını yapan rektöryardımcısı prof. dr. mustafa kurt, daha yaşanılabilir bir dünyanın doğalekosistemlerin ve döngülerin devam ettirilebilmesine bağlı olduğunu belirterekekolojik tarım yöntemlerinin geliştirilmesi ve gıda güvenilirliğininsağlanmasına önem verilmesi gerektiğini söyledi. tarım ve jeotermal alanındapilot üniversite olduklarını dile getiren kurt; “tarım alanında öncü, ülkemizgenelinde ise vermikültür teknolojilerinin merkezi olmayı hedefliyoruz. Ülkemiztarım politikalarında kademeli olarak organik gübrelemeye geçiş sürecibaşlatılmış bulunmaktadır. solucan gübresi ve solucan yetiştiriciliği buhususta büyük önem kazanmıştır. tarım arazilerimiz organik madde bakımındanoldukça fakirdir. bu nedenle vermikültür uygulamaları sürdürülebilir tarım vetoprak sağlığı açısından önemlidir” dedi.

Çalıştayın, vermikültür teknolojisi ve ülkemizdeki geneldurumunun ortaya konulması açısından son derece önemli olduğunu ifade eden kopİdaresi tarım ve kırsal kalkınma koordinatörü mustafa Ümit yorgancılar iseaksaray, karaman, kırıkkale, kırşehir, konya, nevşehir, niğde ve yozgatillerinden oluşan kop bölgesinin tarım altyapısının geliştirilmesine yönelikprojelerde yer almaya devam edeceklerini belirterek, ekolojik tarımının bölgeve türkiye için bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. kısa adı kop teyap olantarımsal eğitim ve yayım projesi kapsamında ahi evran Üniversitesi tarafındanhazırlanan ‘vermikompostlama’ projesine finans desteği sunduklarını hatırlatan yorgancılar,çalıştayın kop bölgesi ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak emeğigeçenlere teşekkürlerini iletti.

ziraat fakültesi toprak bilimi ve bitki besleme bölümüöğretim üyesi prof. dr. Şüheda hepşen türkay, üniversite bünyesinde geliştirilenvermikültür çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AKSARAY’DAN GİDEN SANATÇI AKŞEHİR’DE BİRİNCİ
Sıradaki Haber Bu ses başka ses; Aksaray’dan türkü yarışmasına katılan ses birinci oldu!