Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulunda Kermes Şenliği

  Bu yıl çocukları

 

Bu yıl çocukları hazır gıdalardan uzak tutmak amacıyla sağlıklı yiyeceklerle beslenme ve sağlıklı beslenme bilici oluşturmak amacıyla, Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulu tarafından kermes düzenlendi

Kermeslerin veli ve öğrencilerin birlikte hazırladığı etkinlikler olduğunu söyleyerek, bu yıl hazır gıdalardan uzak durularak tamamen sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir formatta kermesi hazırladıklarını beliren Okul Müdürü Mehmet Uzun, 260 öğrencisi bulunan Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulu tarafından geleneksel kermes düzenlendi.

Çocukların ve velilerin birlikte bir şeyler yapması, velililerin okulu sahiplenmesi ve öğrenciler acısından eğlenceli aktivite kazanması konusunda kermeslerin çok önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Mehmet Uzun, “Okulumuzda,  geleneksel kermesimizi gerçekleştirdik.  Kermesler genellikle çocukların ve velilerin birlikte hareket edebildikleri, bir şeyleri paylaşabildikleri etkinlikler olduğu için bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Bu sene biraz daha farklı bir formatta yapmaya çalıştık. Tamamen sağlıklı ürünlere yönelmeye çalıştık. Hazır gıda tüketmemeye çalıştık. Çocuklarımıza sağlıklı yiyecekleri vermeye çalıştık. Tek amacımız çocuklarımızın geleceği ile ilgili olarak güzel işler yapmak. İstediğimiz amaca ulaştığımızı düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Kermeslerde faaliyet gösteren velilerin, okulları sahiplenmesi açısından önemli olduğuna değinen Uzun, “Veli okulunu sahiplendikten sonra okulun her türlü ihtiyacında koşa koşa okulun, öğretmenin yardımına koşuyor. Burada önemli olan bir birliktelik, bir ahenk oluşturmaktı. Eğitim üçayaklı bir kavramdır. Veli, öğrenci ve öğretmenden oluşur. Bu ayaklardan birinin sağlam olmaması durumunda sekteye uğrayacaktır. Veli eğitimin içine çekmenin en önemli yolu da kermeslerdir. Bugünkü kermesimizi velilerimiz hazırladı. Masrafları da okul aile birliğimiz karşıladı. Misafirlerimizi çok güzel ağırladık. Hem velilerimize, hem öğrencilerimize, hem de katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Fatma Altınok