Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koçak’tan çiftçileri yakından ilgilendiren duyuru

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçileri yakandan ilgilendiren bir duyuruda bulundu. Ziraat odası Başkanı Koçak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı hakkında açıklamalarda bulundu.
Ziraat Odası Başknı Koçak , ayçiçeği, mısır ve pancar tarlalarında oluşabilecek yaprak kurdu lavra olasılığına karşı çiftçilerin ilaçlama yapmaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.
Yaklaşan hasat öncesi çiftçilerin tarlalarında oluşabilecek zararlı canlılara karşı tedbirli olunması amacıyla Ziraat Odası ve İl Müdürlüğü tarafından şehir içerisinde kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda çiftçilerin ürünlerinin zarar görmemesi için çeşitli canlılara karşı korunması için ilaçlama yapılması konusunda gerekli hatırlamalarda bulunuluyor.
Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Tarım İl Müdürlüğünden Uyarı! Ayçiçeği, mısır ve pancarda tarlanızı kontrol ederek 100 bitkide 10 adet Spodoptera yaprak kurdu larva görmeniz halinde ilaçlama yapılması gerekmektedir” dedi.
Çiftçilerin 100 bitkisinde 10 adet Spodoptera yaprak kurdu larva görmesi durumunda ilaçlama yapmaları konusuna dikkat çeken Koçak, çiftçilerin tarlarında oluşabilecek zararla karşı önlem alınmasına vurgu yaptı.

Fatma Altınok