Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koçak’tan çiftçilere destek; kavurucu sıcaklara rağmen çiftçiler çalışıyor

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray  havzasında hububat hasadının ardından kış hazırlayan çiftçilere yönelik sosyal medya hesabında dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Oda Başkanı Koçak,  Türkiye’nin tahıl ambarı olan Aksaray havzasında hububat hasadının tamlamamasının ardından kış hazırlığı yapan üreticilerin sıcak hava koşularına rağmen balya taşıma çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Oda Başkanı Koçak; “Maşallah maşallah nasıl bir matematik cebir bilgisidir ki sıra sıra ip gibi dizmişler hayret ediyorum. Tabandan genişleyerek başlayıp yukarıya doğru daralan adeta bir puzzlenin parçaları gibi hepsi yerli yerine oturmuş dediğinizi duyar gibiyi.  Deyim yerindeyse Türkiye’nin tahıl ambarı olan Aksaray Havzasında hububat hasadının tamamlanmasıyla birlikte kış hazırlığı yapan üreticilerimiz balya taşıma mesaisi hava sıcaklığının artmasına rağmen devam ediyor” dedi.

Koçak açıklamalarının devamında ise;  “Hasadın ardından tarlada kalan sapların iş makinelerin dikdörtgen bir şekilde preslenmesi ile oluşturulan balyalar üreticilerimizin beden gücü ile araçlara yüklenerek hayvancılık işletmelerine taşınıyor.  Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar kavurucu sıcağın altında yükleme taşıma yapan kardeşlerimizin alnında ter üzerinde toz hiç eksik olmuyor” şeklinde ifadelisine yer verdi.

Fatma Altınok 

Aksaray Vali Yardımcısı ve İl
Sıradaki Haber Aksaray Vali Yardımcısı’nın acı günü; Kalp krizi sonucu hayatını kaybetti!