Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek tarım sektörünün sorunları, ihtiyaçları ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Koçak, muhtarların kırsal kesimdeki en önemli temsilciler olduğunu belirterek, onların desteği ve geri bildirimleriyle Aksaray tarımını daha ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.
Koçak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Muhtarlarımız; köylerinin nabzını tutan, sorunları yerinde tespit eden ve bizlerle köprü görevi gören yol arkadaşlarımızdır. Onlarla gerçekleştirdiğimiz her program ve buluşma, sahadaki ihtiyaçları anlamamıza ve çözüm yolları üretmemize katkı sağlıyor. Hep birlikte üretimin, emeğin ve alın terinin kıymetini bilen bir topluluğun temsilcileri olarak, ortak hedefimiz bellidir: Tarımda daha güçlü, köyde daha huzurlu bir Aksaray.”
Ziraat Odası öncülüğünde yürütülen bu tür toplantıların, çiftçilerin ve köy halkının ihtiyaçlarını doğrudan sahadan dinleyerek politika üretme açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Koçak, çiftçilerin refahının ancak birlikte hareket edilerek artırılabileceğini vurguladı.
Başkan Koçak konuşmasının sonunda, katılım sağlayan tüm muhtarlara teşekkür ederek, “İş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ederim. Aksaray’ın tarımsal gücünü birlikte büyüteceğiz,” dedi.
Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve sahadan gelen sorunların değerlendirilmesiyle sona erdi. Katılımcı muhtarlar da Ziraat Odası’nın üreticiye verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Fatma Altınok