Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kitap Günleri etkinliğinde İHH’ ya büyük ilgi

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap Günleri etkinliğinde tanıtım sergisi açtı.

Aksaray İHH İnsani Yardım

Kitap günleri etkinliği kapsamında Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Eyüp Dağdaş’ın katılımıyla tanıtım sergisi açan İhh’ya özellikle gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sergide projelerle ilgi birçok el broşürü dağıtıldı.

Tanıtım sergisinde İhh tarafından yürütülen projelerin tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda Aksaray İhh Arama Kurtarma ekibi tarafından ziyaretçilere arama kurtarma konusunda bilgilendirme yapıldı.

Tanıtım sergisinde özellikle yetim sponsorluk sistemi ile ilgili bilgi verildi. Türkiye ile birlikte 43 ülkede 137.666 binden fazla yetime gıda, barınma, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarına her ay düzenli destek olunduğu ifade edildi. Binlerce hayırseverin desteğiyle inşa edilen Yetim Sponsorluk Sistemi ile yetimlerin korunup kollanmasına ve güvenle kendi ayakları üzerinde durmasının sağlandığı anlatıldı. Değerli bağışçıların desteğiyle İlimizde de 400 e yakın yetime sahip çıkıldığı bilgisi verildi.

Ziyaretçiler tarafından ilgi gören bir diğer projede katarakt projesi oldu. Afrika ve Asya’nın 20 ülkesinde devam eden proje ile ilgili olarak ziyaretçilere bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede bugüne kadar 1.094.320 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiği, 704.100 kişinin muayene edildiği ve 196 binden fazla kişinin ameliyat edilerek yeniden görmeye başladığı ifade edildi.

Sergide yüz boyama etkinliğinin de yapıldı. Çocuklar ve gençler yüz boyama yoğun ilgi gösterdi. Türk Bayrağı ve Filistin bayrağı çocukların en çok istediği boyamalar oldu.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Eyüp Dağdaş yaptığı açıklamada;

‘Tanıtım sergimize halkımızın, özellikle de gençlerin ve çocukların göstermiş olduğu ilgiden çok memnun olduk. Bu Aksaray halkının İhh’ya olan güveninin bir sonucudur. Her gün tanıtım standımıza gelerek iyiliğe vesile olmak için tanıtım yapan İhh Aksaray Kadın birimine, Genç İhh birimine, Aksaray İhh Arama Kurtarma birimine ve destek olan bütün gönüllülere, aynı zamanda böyle güzel bir etkinlikle halkımızı buluşturan Aksaray Belediye Başkanı Dr Evren Dinçer’ e de teşekkür ederim’ dedi.

Bülten