Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KIŞ ŞARTLARI VE KARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

2018-2019 yılı kış Şartları

2018-2019 yılı kış Şartları ve karla mücadele toplantısıvali ali mantı başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

vali ali mantı toplantıda yaptığı açıklamada; ilgili bütünkurum ve kuruluşların ortak koordinasyon içerisinde hareket ederek çalışacağınıbelirtti.

toplantıda afet ve acil durum müdürü cezmi türkmen tarafından2018-2019 ağır kış şartları ve karla mücadele talimatının sunumugerçekleştirildi. türkmen sunumunda; kış aylarında meydana gelebilecekyoğun kar yağışı ve kış şartlarından kaynaklanacak diğer olaylara karşı gereklitedbirlerin zamanında alınması ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamakmaksadıyla aksaray valiliği afet ve acil durum yönetimi merkezi’nin 24 saatesasına göre çalışmak üzere görevlendirildiğini söyledi.

aksaray emniyet müdürlüğü bölge trafik denetleme Şubemüdürü İlhan Özdemir ise yaptığı sunumunda şehirlerarası karayollarındakisorumluluk bölgeleri, kış şartlarında olumsuzluklara neden olan noktalarhakkında kurula bilgi verdi. 2017 yılı aralık, 2018 yılı ocak, Şubat, martaylarında şehir içi ve şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarısayıları hakkında bilgi veren Özdemir, alınan kış tedbirleri kararlarıdoğrultusunda önlemlerin alınacağını belirtti.

karayolları 38. Şube Şefi mustafa doğan tarafındanyapılan sunumda ise şube şefliği sorumluluk alanı içerisindeki yol durumlarıhakkında bilgi verildi. doğan karla mücadele ekip ve araç gereç durumu,buzlanma ve diğer olumsuz koşullarla ilgili gerekli hazırlıkların yapıldığınıbelirtti.

vali ali mantı, 2018-2019 yılı kış şartları ve karlamücadele talimatında yer alan; ulaşımın aksamaması, trafik güvenliğinin sağlanması,olumsuz şartlardan dolayı genel hayatın etkilenmemesi için alınması gereken vetalimatta yer alan görevlerin yerine getirilmesinde ilgili kurumların görev vesorumluluklarının belli olduğunu söyledi.

kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarakherhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini belirten vali mantı; kışşartlarına bağlı olumsuz hava koşulları ile karşılaşacak vatandaşlarında bukonuda duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

vali ali mantı başkanlığındaki toplantıya; vali yardımcısıŞahin bayhan, belediye başkan vekili mustafa karahanlı, İlçe kaymakamları, emniyetmüdürü ali karabağ, jandarma komutanı albay fuat anık, İl Özel İdaresi genelsekreteri ramazan altundağ ile kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları temsilerikatıldı.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkçe’nin İç Anadolu Bölesinde yer
Sıradaki Haber Aksaray’ın lezzet durağı, yöresel tatlıları damakları şenlendiriyor