Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KIŞ AYLARININ TERCİHİ SAKATAT

kış aylarında hastalıktan korunmak

kış aylarında hastalıktan korunmak için insanlarsakatatçıların kapılarını eskitiyor. bizde yenigün gazetesi olarak aksaraysakatat ‘a konuk aksaray sakatat’ın sahibi ahmet bilgiç’den bilgiler aldık.

ahmet bilgiç; “22 yıldır bu mesleği yapmaktayım. dahaönce de bu sektörde çalışıyordum sonrasında kendi işimi yapmaya kara verdim,kendi işimin patronu oldum.

Şu anda en çok satılan ürünümüz mevsim gereğince işkembekelle ve karaciğer olarak yer almaktadır. sağlık açısından gerek kelle olsungerek karaciğer gerek işkembe sağlıklı olduğu için bunlar halkımız tarafındanyoğun ilgi görmektedir. bu ürünler bağışıklık sistemini de geliştirdiği içindaha çok kış aylarında satılmaktadır. ciğer mesela özellikle kansızlık için birebirdir.

yazın lokantalara satışlarımız artar. bunlarda toplu satışolduğu için perakendeler düşer. kışın ise halkımız tarafından satışlarımızartar o zamanda perakendeler artarken toplu satışlarımız düşer. bunun da enbüyük nedeni ise kışın halkımız kendisi alıp kendisi yapmayı tercih ediyorolması. lokantaları tercih etmediği için bizim de toplu satışlarımız azalıyor.bu yüzden de perakendeler artıyor.

fiyatlarımız ise şuan normalden yüksek. Örneğin 1 tanekelle 22 lira. yüksekliğin sebebi ise eğer rağbetin fazla olmasından rağbet tendolayı etçiler bu rağbeti fırsata çeviriyor dolayısıyla fiyatlar artıyor. buyüzden de fiyatlarımız gerçekten çok yüksek. Ürünlerimizi bizler buradaki güvendiğimiz mezbahalardan almaktayız.İnsanların kaliteli ürün almaları açısından bilmediğim tedarikçileri tercihetmiyoruz” dedi.

haber ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Kulu ilçesinde sanayide bir
Sıradaki Haber Sanayide yüksekten düşen işçi yaralandı