Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB ön başvuruları devam ediyor

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav önderliğinde hayata geçen Aksaray Karkın Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesin projesinin ön başvurucu sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Son yıllarda sera üretimine verilen önemle tarımda yenilikçi yöntemler deneniyor. Sera üretimlerinin artmasıyla hem ekonomik kalkınma sağlanıyor hem de tüketiciler doğal sebze ve meyvelere sahip oluyor. Doğal yöntemlerle her mevsim sebze ve meyve üretimi gerçekleştiren sera üretimi, yoğun ilgiyle üretimi canlandırıyor

Aksaray’ın tarımda gelişimine katkı sağlayacak Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, 1,5 milyar TL yatırımla hayata geçiyor. Toplanda 2 bin istihdam sağlayacak olan Karkın sera projesinde % 80 ‘i kadın istihdam gücüne sahip olacak.

Tarıma dayalı istihdam sera organize sanayi bölgesi 1.440 metrekare alanla Türkiye’nin en büyük ikinci (jeotermal ısıtmalı) organize sanayi bölgesi oluyor. Tesislerde 4 farklı yenilenebilir enerji ile üretim kolaylaşıyor. Jeotermal enerji, güneş enerjisi, bio kütle enerji ve rüzgar enerjisiyle sebze üretiminde tasarruf sağlanıyor.

Karkın Tarım Dayalı İhtisas Sera OSB tüm etapları tamamlandığında Aksaray’da sebze üretiminin hasılatı %50 artarak 50 bin tondan fazla sebze üretimi sağlanması hedefleniyor.

Tarım İl Müdürü Saklav yapılan projenin ön başvurularının hala devam ettiğini bildirerek, şehrin geleceği için çalışmalar tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı.

Haber: Fatma Altınok