Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karkın Köyü Üzüm Festivali hazırlıkları başlıyor

  Karkın Köyü Üzüm

 

Karkın Köyü Üzüm Festivali hazırlıkları başladı Bu yıl ikincisi yapılacak olan Karkın Üzüm Festivaline yönelik açıklama Karkın Köyü Muhtarı Orhan Keser’den geldi. Karkın Köyü Üzüm Festivalinin hazırlıklarının başladığını söyledi.

Üzüm festivalinin Ekim ayında yapılacağını belirten Karkın Köyü Muhtarı Keser, “Yemeklerimizden tatlılarımıza kadar tüm yiyeceklerimizi köyümüzün gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde sergileyeceğiz. Üzüm ve pekmezimizin tanıtımını yapacağız. Daha önce bu festivalin ilkini yaptığımızda pekmezimizi ve üzümümüzü tescillettik. Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer ile tekrar görüşerek bu yıl ikincisini düzenleme kararı aldık. Yaklaşık 200 ton kadar üzümümüz olur diye tahmin ediyoruz.” dedi.

Bağ Bozumu Festivali ve Hasandağı Uçurtma Şenliği ile festivallerin devam edeceğini söyleyen Keser, “ Bağlardan toplanan üzümlerin yaklaşık 2 günlük zahmetli yolculuğu sonunda sofralarımıza gelen şifa kaynağı pekmezin mayalanması için Hasan Dağı eteklerinde bulunan topraklar kullanılıyor. Pekmez yapım usulleri yaklaşık bin yıldır aynı gelenek ve göreneklerle devam ediyor. Yıl boyunca bakımı yapılan bağlar susuz yetişiyor ve ekstra bir zirai ilaç kullanılmıyor.” ifadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok