İlimiz iş dünyasının öncü kuruluşu olan aksaray ticaretve sanayi odası ile konya ticaret odası arasında geçtiğimiz gün içerisindekardeş oda protokolü imzalandı.
aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş, konya ticaret odası başkanı selçuk Öztürk, konya ticaret odasımeclis başkanı ahmet arıcı ve her iki odanın yönetim kurulu Üyelerinin katılımgösterdiği imza töreninde konuşan atso başkanı cüneyt göktaş, yaptığıkonuşmada; “Ülkemiz tarihinde çok büyük öneme sahip olan ve İpekyolu üzerindebulunan binlerce yıllık ticaret merkezleri olan konya ve aksaray her zamanolduğu gibi bugünde birlikteliği her alanda göstermektedir.
sanayi’de, tarım ’da turizm’de, hayvancılıkta ticaretinve üretimin olduğu her sektörde bu iki şehir hiçbir zaman birbirinden ayrıdüşünülmemiştir.
aksaray ticaret ve sanayi odamız ile konya ticaret odamızarasında imzaladığımız kardeş oda protokolümüzde odalarımızın birbirleri ileolan bağını kuvvetlendirecek, üyelerimize ortak alanlarda çalışma imkanlarısunacak, avrupa birliği projeleri ile başta dış ticaret olmak üzere ihracat veithalatın en iyi imkanlarla yapılması için ortamlar oluşturulacaktır.
bugün imzaladığımız bu protokolün meyvelerini önümüzdekiyıllarda almaya başladığımızda bugünün önemini çok daha iyi anlayacağız. buanlamda bu protokolün tarihi medeniyetlerle dolu olan ülkemizin stratejikolarak da çok önemli noktasında bulunan aksaray ve konya’ya hayırlı olmasınıdiliyorum” dedi.
orta anadolu’nun ülkemizde her zaman ayrı bir yere veöneme sahip olduğunun altını çizen konya ticaret odası başkanı selçuk Öztürk’teyaptığı konuşmasında; “aksaray ve konya orta anadolu’nun önemli ikişehridir. tarih boyunca bu ülke ne zamanbu bölgeden bir şey istemiş ise bu şehirler ve bu bölgeler her zaman vermiştir.Çünkü bu toprakların insanları dürüst, yiğit, mert ve vatanına bağlıinsanlardır. bu yüzden bu toprakların sanayideki temsilcileri olan bizler baştaşehirlerimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize en büyük katkıyı geçmişte olduğugibi bugünde vermeye devam etmeliyiz. aksaray ticaret ve sanayi odamız ile odamızın arasında imzaladığımızkardeş oda protokolü şehirlerimizin ticaretine çok büyük güç katacak ve birlikteliğimizigüçlendirecektir. İşte bu noktada ortaanadolu’nun güzide şehirleri olan aksaray ve konya iş dünyasına renk katacakgüç verecek olan kardeş oda protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum “dedi.
haber merkezi

