Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kararlılıkla Hareket Etmeye Devam Edeceğiz

5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle Aksaray Baro ‘su 15 Temmuz

5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle Aksaray Baro ‘su 15 Temmuz Milli İrade Meydanında program gerçekleştirdi.

Program başlangıcı; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan toprağının savunulmasında şehit olmuş tüm aziz şehitler, hukukun herkes için eşit ve adil işleyebilmesi adına mücadele vermiş ve şu an aralarında bulunmayan avukatlar için bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Aksaray Baro ‘su Başkanı Ferit Köse’nin eşliğinde Atatürk Anıtı önüne çelenk sunuldu.

Çelenk bırakılmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşan Baro Başkanı Ferit Köse; “Kıymetli meslektaşlarım, basın mensupları, insan haklarının, demokrasinin ve hukuk devletinin güvencesi meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun. Bu sene maalesef beş Nisan Avukatlar Günü’nde deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve yüz yirmi bir meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden, evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Köse açıklamasının devamında 6 Şubat günü yaşanan deprem felaketinin avukatlar ve Türkiye için yaratmış olduğu ve sürmekte olan sorunları yineleyerek; “On bine yakın meslektaşımızın ev veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında başta deprem bölgesi olmak üzere yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın Avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri, mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için tüm Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin mücadelesi tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir.” ifadesinde bulundu.

Başkan Köse; “Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun ulusumuza, her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz. Umudu yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Basın açıklamasının ardından program sona erdi ve Atatürk Heykelinin önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Haber Ağustos Gerçe

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü yaralanırken kaza
Sıradaki Haber Otomobil motosikletle çarpıştı: 1 yaralı