Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kamu toplu sözleşmelerinde uzlaşmaya varılamayınca hakem kuruluna başvuruldu

Aksaray Memur- Sen Şube

Aksaray Memur- Sen Şube Başkanı Murat Görmez, pazarlık masasında uzlaşmaya varamayınca hakem kuruluna başvuru yapıldığına dair açıklamada bulundu. Memur Sen Şube Başkanı Görmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurdu. Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istedi ”dedi.

7.dönem toplu sözleşmelerinde zam oranının da uzlaşmaya varılamayınca Kamu görevlilerinin hakem kurulu süreci başladığını belirten Memur Sen Şube Başkanı Görmez; “Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen’in, 1 Ağustos’ta başlayıp 22 Ağustos’ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 ve 2025’teki zam oranında uzlaşamaya varamadı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başvurdu. Bunun üzerine Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna sunulmak üzere başvurusunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletti. Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istedi” şeklide konuştu.

Memur Sen Şube Başkanı Görmez sözlerinin devamında ise; “ Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos’taki ilk teklif de 2024’ün ilk altı ayında %14, ikinci altı ayında ise %9, 2025’in ilk altı ayında %6 ve ikinci altı ayında% 5 zam teklif etmişti. 17 Ağustos’ta ise teklifini 2024’ün ilk altı ayında % 15, ikinci altı ayında %10, 2025’in ilk altı ayında %6 ve ikinci altı ayında %5 şeklinde revize etmişti. Memurlar ise Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor” dedi.

Haber: Fatma Altınok