Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KALİTELİ İÇME SUYU GELİYOR

aksaray 2050 yilina kadar

aksaray 2050 yilina kadar İÇme suyu sorunuyaŞamayacak 

aksaray için devrim niteliğinde olan içme suyu projesitüm hızıyla devam ediyor.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı, bu proje ile aksaray’dabir ilki gerçekleştirecek ve musluklardan damacana suyu kalitesinde suyu evleregetirecek.

İçme suyu projesi 1.kısmı olan isale hatları işi hızkesmeden devam ediyor.

bağlıköy mevkiinden başlayıp merkeze doğru devam eden 1000lik çelik borularla yapılan isale hattı şehir merkezine ulaştı.

hız kesmeden devam eden diğer etaplarla senkron olan isalehattı işi büyük oranda

 tamamlandı.

diğer 2 etap ise aynı oranda ve hızda devam ediyor. toplam 110milyonluk projenin kısa sürede tamamlanmasıyla çeşmelerden en yüksek kalitedesu akacak.

proje ile aksaray’ın su problemi 2050 yılına kadar ortadankalkacak.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı‘nın göreve gelmesiyle aksaray’ınçok uzun yıllardır çözüm bekleyen içmesuyu meselesi konusunda çok önemli çalışmalara imza atıldı.

 İlkolarak aksaray’ın yer altı su kaynakları noktalarını belirleyen başkan yazgı,dsİ bölge müdürleriyle birçok kez toplantı yaparak aksaray’da dsİ aracılığı ilesu kuyuları açılmasına öncülük etti. seçimden önce söz verdiği gibi aksaray’a kaliteliiçme suyu getirmek için proje hazırlayan başkan yazgı, hazırladığı projeyekalkınma bakanlığından 110 milyonluk kaynak aktarılmasını sağladı.

aksaray’a içme suyu temini noktasında projeningerçekleşme hedefinin doğru süre zarfında ilerlediği söyleyen başkan yazgı,“arıtma tesisi inşaatının kaba işleri sona erdi. İnce işçiliklerininbitirilmesi ile beraber tesis içerisindeki mekanik ve elektrik işleritamamlanacak. projenin arıtma tesisi ile ilgili bu aşamada 18 milyon ek ödenekoluşturularak tesisin kalitesi ve standartları daha da arttırıldı. yılsonuitibari ile arıtma tesisindeki tüm işler bitirilecek ve tesis tam anlamıylahazır hale gelecek. kalite standartları çok yüksek olacak olan tesisten çıkan kalitelisuyu aksaray halkı evindeki musluktan rahatça içebilecek” dedi.

 

proje içerisinde yer alan 5 adet su deposuyapım işi sürerken laleli bölgesine 5.000 ton, merkez şehitliğin üstüne 1000tonluk su deposu tamamlandı. diğer su depoların yapımı ise sürüyor. suprojesinin son aşamalarından birinin depo inşaatları olduğunu ifade başkanyazgı, bir taraftan kalan diğer su depolarının inşaatı sürerken diğer yandan daarıtma tesisi inşaatında mekanik akşamların temini yapıldı montaj aşamasınageçilecek.” dedi. 
arıtılan içme sularını şehre ulaştıracak bağlantı hatlarının şehir şebekesuyuna dahil edilme sürecinde yaşanacak su kesinlerinin minimum süre içindegerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirtenbaşkan yazgı, “bubağlantıların tamamı düşünüldüğünde normalde çok uzun sürmesi gerekiyor. ancakbiz, tüm bu kesintileri minimize etmek adına suyun basılacağı yeni terfimerkezi, yeni filtre binası ve geçici yeni depolar kuruyoruz. yapılacak olan butesisler yürüyen büyük projenin hızını arttırmak ve aksaray halkını sukesintilerinden korumak adına yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 barajdan alınan mevcut suyumuzun kalitesininsürekli korunduğunu aktaran başkan yazgı, barajdan alınan suyun koku ve tatproblemine karşın gerekli tedbirlerin her zaman alındığını ve su alma yapısınınyenilediğini ifade etti.

aksaray’ı kaliteli suya kavuşturacak suprojesinin kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden başkan yazgı,bu projenin şimdiden aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Kulu ilçesinde otomobilin bariyere
Sıradaki Haber Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı