Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KADININ İŞGÜCÜNE KATILIMI YÜZDE 36’YA ÇIKTI

dünyadaki bütün gelişmekte olan

dünyadaki bütün gelişmekte olan ülkeler arasındakadınların işgücüne katılımının en hızlı arttığı ülkenin türkiye olduğunubelirten ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, “10 yıl önce yüzde 25’lerde olankadınların işgücüne katılım oranı yüzde 36’lar seviyesine çıktı” dedi.

ak parti çatısı altında özveriyle, fedakarca çalışanlarateşekkür eden başkan altınsoy, “türkiye kalkınacaksa mutlaka ve mutlakakadınların çok daha güçlü bir şekilde sahada olması lazım. ak partikadınlarımızın siyasette daha aktif rol alması için birçok adımlar attı. bugündünyadaki bütün gelişmekte olan ülkeler arasında kadınların işgücünekatılımının en hızlı arttığı ülke türkiye’dir. 10 yıl önce yüzde 25’lerde olankadınların işgücüne katılım oranı şimdi yüzde 36’lar seviyesine çıktı, muazzambir mesafe kat ettik. yine kadın istihdamı 10 yıllık süreçte 6.1 milyondan 8.1milyona çıkmış. yani ak parti’mizin politikaları başarılı olmuş. eğer türkiyehızlı koşacaksa kadın kardeşlerimizin daha da aktif bir rol üstlenmesi lazım”dedi.

siyasetin bir ülkede refahı artırması durumunda başarılıolduğunu kaydeden başkan altınsoy, “refahın bir göstergesi de büyümedir.cumhuriyetimizin kuruluşundan 2002 yılına kadar türkiye ortalama 4.7 büyümüşama ak parti hükümetleri döneminde türkiye’miz 5.7 büyümüş, “fark 1 puan”diyebilirsiniz ama eğer türkiye cumhuriyet tarihinden bugüne kadar 4.7 yerine5.7 büyüseydi bugün ekonomimiz 3 kat daha büyük olacaktı. bir küresel krizerağmen, ortadoğu’daki kaosa rağmen, içerideki ve dışarıdaki bütün oyunlararağmen avrupa ülkeleri ile arayı kapatıyoruz. hedefimiz en gelişmiş ülkeleriyakalamak ve onları geçmek allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız”ifadelerini kullandı.

Ülkenin son zamanlarda zor dönemden geçtiğini ancakhükümetin gerekli tedbirleri aldığını kaydeden altınsoy, ak parti’nin bir davapartisi olduğunu belirterek, makamların değişebileceğini ama ak parti davasınındeğişmediğini dile getirerek, “bizim davamız, türkiye’yi daha ileriye taşımak.büyüyen bir dünya içerisinde türkiye artık büyük bir rol üstleniyor. biz 2023-2071hedeflerine tüm kadrolarımızla ulaşmak istiyoruz, bunu da başaracağız. hepberaber inşallah tarih yazmaya devam edeceğiz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Baro Başkanı Avukat Ferit
Sıradaki Haber Baro Başkanı Köse; “Bayramlar dayanışmanın güçlendiği günlerdir”