Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KADIN ÜRETİCİLER EĞİTİMDE

nüfusunun yüzde 80’inin tarım

nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçiminisağladığı aksaray’da, tarım ve hayvancılığın gelişmesi, daha verimli, kalitelive bilinçli bir çalışma yapılması, kadın çiftçilerin çalışma hayatı içerisindeyer alabilmesi için kadın üreticilere eğitim veriliyor.   

aksaray’da ziraat odası başkanlığı, İl milli eğitimmüdürlüğü, İl tarım ve orman müdürlüğü ve aksaray Çalışma ve İş kurumumüdürlüğü tarafından ortaklaşa imzalanan protokol çerçevesinde kadınların da işhayatında yer almalarını sağlamak, tarım ve hayvancılığı geliştirmek, dahabilinçli ve verimli bir tarım ve hayvancılık politikası sürdürebilmek içinkadın üreticilere eğitimler veriliyor. kadın çiftçi hatice kestek (36),aldıkları eğitimlerin çok faydalı olduğunu belirterek, “burada hocalarımız bizedersler veriyorlar hayvancılıkla ilgili. Çok memnunuz, bunları bize imkanolarak sağlayanlardan allah razı olsun. faydalı oluyor, mesela hayvanlara nasılbakacağımızı, buzağılamalarını, her şeylerine kolaylık sağladı hocalarımız. bueğitimlerin ardından genç çiftçi projesine başvuracağız allah izin verirse.hibe alacağız” dedi. bir diğer kadın çiftçi raziye duru (31) ise, “genççiftçiye destek projesinden yararlanmak istiyorum. İki tane ineğimiz var şuanda. artırmak istiyoruz. proje kapsamında bayanlar olarak 5 puan öndeyiz.ayrıca bu belgeyi aldıktan sonra diğer başvuranlara göre de önceliğimiz var.hibeye başvurup hibe alacağız” şeklinde konuştu.

ziraat odası başkanı emin koçak, daha hijyenik bir üretimiçin eğitime dikkat çekerek, “buradaki bayan kardeşlerimizi, bayançiftçilerimizi bilgisine bilgi katabilmek için özellikle hayvancılıkta hijyene,sağıma ve bu tarz şeyleri daha sağlıklı yapabilmeleri için sertifika veriyoruz.verilecek olan hibelerde de, desteklerde de üreticilerimizin yararlanması içineğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İl tarım ve orman müdürü bülent saklav da, “tarım ormanbakanlığımızın 2016 yılından beri uyguladığı tarımsal nüfus gençleşiyor ve sürüyöneticisi benim projeleri kapsamında ilimizin belde ve köylerinde hayvancılıkve tarımsal konularda kurslar açıyoruz. bu kurslardaki amacımız üreticilerimizibilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak, alternatif gelir kaynakları oluşturmakve almış olduğu belgelerle birlikte bakanlığımızın projelerinde kendilerineartı puan sağlıyor” diye konuştu.

aksaray Çalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuş ise,“bugün burada bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan ve kırsalkesimde yaşayan kadınlarımızın çalışma hayatı içerisinde yer alabilmesi içindaha etkin bir şekilde süt sığırı yetiştiriciliği ve süt hijyeni konularındakurslarımız düzenleniyor. 10 günlük bu süre zarfında eğitimler verilecek.sertifikalarına kavuşacaklar. tabii bu projelerle birlikte yine tarımbakanlığının vermiş olduğu genç çiftçi projesinden de istifade edecekler.temennimiz, buradaki kadınlarımızın mesleki deneyiminin arttırılması,girişimcilik ruhunun arttırılması ve çalışma hayatının içerisine dahil olmasınısağlamak ki, hem cumhurbaşkanımız hem de bakanımız zehra zümrüt selçukhanımefendinin de kadın istihdamına yönelik çok ciddi gayretleri ve çalışmalarıvar. bugün de bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kayseri’de yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki
Sıradaki Haber Uçurumdan düşen bir kişi ağır yaralandı